​Liga 1 la fotbal revine în actualitate după pauza invernală. În Trivale, FC Argeș se duelează cu Dinamo, de la ora 20:00, într-un meci contând pentru etapa a 22-a. Cu numai 12 puncte, gruparea „câinilor roșii” se află pe penultimul loc, 15, cu doar un punct peste ultima clasată, Academica Clinceni.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Întreruperea campionatului a venit la timp pentru piteșteni. Echipa avea un singur punct acumulat în ultimele 4 jocuri de Liga 1. FC Argeș speră să pătrundă în play-off, condiție care înseamnă și lipsa de griji privind retrogradarea.

Jean Vlădoiu (53 de ani), președintele clubului FC Argeș, a vorbit despre obiectivele clubului din Trivale și recunoaște că lupta la play-off rămâne visul pe care speră să-l atingă împreună cu gruparea piteșteană.

FC Argeș (28 de puncte) se află la 4 „lungimi” distanță de ultimul loc care duce în play-off, iar oficialul argeșenilor spune că implicarea primarului Cristian Gentea a adus mai multă stabilitate la echipă.

„În campionatul trecut eram un fel de Clinceni acum și am reușit să evităm retrogradarea. Ulterior, primarul a venit alături de noi, i-am recâștigat încrederea pentru că, la început, nu avea încredere în noi. Am adus jucători mult mai experimentați, avem un lot foarte bun, care ne permite să visăm la play-off.

E adevărat, poate e un obiectiv prea mare atingerea play-off-ului. M-am exprimat greșit cu comparația dintre Clinceni și noi. În schimb, noi am avut liniște. La Clinceni, din cauza faptului că nu și-au plătit jucătorii mulți dintre ei își doresc să-și rezilieze contractele.

La Pitești, datorită primarului, noi n-am avut probleme financiare, pentru mine asta a fost surpriza cea mai plăcută. Ceea ce ne-a promis, s-a ținut de cuvânt. Jucătorii sunt plătiți la zi, iar contractele pe care le-au făcut cu noii jucători sunt mult mai bune”, a zis Jean Vlădoiu.

La Dinamo însă, debandada este cuvântul de ordine. Jucătorii nu mai vor să rămână în Șoseaua Ștefan cel Mare, este cazul lui Steliano Filip, iar antrenorului Flavius Stoican, nou venit la echipă, îi este greu să motiveze echipa.

În acest an, Dinamo a susținut două jocuri de pregătire, pe 12 ianuarie cu Mioveni, scor 0-2, și pe 15 ianuarie cu Farul Constanța, scor 2-2.

Liderul anunțat de ceva timp ar fi trebuit să fie Ricardo Grigore (22 de ani, fundaș central), care a participat la Jocurile Olimpice cu România. Stoperul s-a accidentat la antrenamente. Oricum, Grigore era tras pe linie moartă de Stoican. Antrenorul i-a transmis deja că nu se va mai baza pe serviciile sale.

Andreas Mihaiu (23 de ani, extremă) și Cătălin Carp (28 de ani, mijlocaș central), care au ieșit accidentați la meciul cu Farul, ultimul test al „câinilor” înainte de reluarea campionatului, au acuzat probleme musculare. Se speră în recuperarea loc până la ora meciului cu piteștenii.

Superbet are în oferta Combo Sau/sau pariul X sau 0-2 (egal sau până la două goluri în meci), pentru cota 1.4.

FC Argeș vs Dinamo


Cotă 1.4


* cote valabile la ora publicării acestui articol