Mijloc plin de săptămână în fotbalul european, cu meciuri în cupele naționale (Germania, Olanda și Italia) și etape de campionat (Spania, Belgia și Turcia). În Anglia se dispută joi, 20 ianuarie, de la ora 21:45, returul celei de-a doua semifinale din Cupa Ligii (Cupa Carabao), între Arsenal și Liverpool, la Londra, pe „Emirates”.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

În tur, pe 13 ianuarie, scorul a fost 0-0, cu oaspeții evoluând în 10 oameni din minutul 24 (a fost eliminat elvețianul Xhaka).

De atunci, Arsenal n-a mai ieșit pe teren, într-un joc oficial. Și-a amânat meciul de campionat cu Tottenham, derby-ul londonez de duminică, pe motiv că are prea multe cazuri de COVID și foarte mulți indisponibili.

„Tunarii” au anunțat oficial că un om important de la mijlocul terenului, norvegianul Odegaard, a fost depistat pozitiv și va rata meciul din Carabao Cup împotriva formației Liverpool.

Deși n-are destui oameni în lot, Arsenal își permite să se despartă de anumiți jucători.

Gruparea londonezi a ajuns la un acord cu clubul italian Udinese pentru cedarea lui Pablo Mari. Fundașul spaniol născut în 1993 va ajunge să joace în Serie A, sub formă de împrumut până în iunie 2022.

Rivala de joi a celor de la Arsenal, Liverpool, s-a distrat duminică, în Premier League, cu Brentford, scor 3-0.

Fără Salah și Mane, plecați la Cupa Africii, trupa „cormoranilor” este silită să se bazeze în ofensivă pe portughezul Jota și pe brazilianul Firmino.

Și să le ofere mai multe minute lui Minamino și lui Oxlade-Chamberlain, care, în mod obișnuit, erau „rezerve”.

Asta în condițiile în care spaniolul Thiago și belgianul Origi nu sunt disponibili din motive medicale.

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a recunoscut, după victoria asupra lui Brentford, că, în vremuri normale, lupta pentru titlu în Premier League ar fi fost închisă, având în vedere distanța mare de puncte care o separă de liderul Manchester City.

Dar, într-o lume plină de incertitudini precum cea actuală, în care pandemia face regulile, este normal ca Liverpool să spere până când calculul matematic nu-i va mai acorda vreo șansă.

Pe învingătoarea de joi de la Londra, în finala de pe Wembley o așteaptă Chelsea Londra, care a învins-o de două ori pe Tottenham în semifinale: 2-0 și 1-0.

Superbet are cota 1.65 la GG Combo, pentru pariuri GG (Ambele Marchează).

Arsenal vs Liverpool
GG Combo


Cotă 1.65


* cote valabile la ora publicării acestui articol