​În etapa a 21-a din Spania, Sevilla se duce pe „Mestalla” pentru un duel echilibrat cu Valencia. Se joacă miercuri, 19 ianuarie, de la ora 22:30. Gruparea din Andaluzia are cea mai bună apărare (13 goluri), nu degeaba este pregătită de un fost portar, Julen Lopetegui.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Totodată, Sevilla pare singura capabilă să i se opună Realului, lider și proaspătă câștigătoare a Supercupei Spaniei. Dacă va învinge, Sevilla se va apropia la două puncte de Real Madrid.

Sevilla vine după un meci plin de adrenalină, în derby-ul Andaluziei. Betis Sevilla s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, după ce a învins-o cu 2-1 pe Sevilla, într-un meci încheiat duminică, a doua zi după ce a fost întrerupt înainte de pauză din cauza aruncării unui proiectil într-un jucător.

Sâmbătă, după ce scorul devenise 1-1 în urma golului înscris direct din corner în minutul 35 de Nabil Fekir, la 4 minute după ce Sevilla punctase prin Papu Gomez, mijlocaşul Sevillei, Joan Jordan, a fost lovit în cap de un obiect din plastic aruncat din tribune.

Arbitrul Ricardo de Burgos Bengoechea a decis întreruperea meciului pentru mai multe minute, înainte de a-l opri definitiv.

Duminică, Sergio Canales a adus victoria lui Betis, în minutul 73, pe un stadion „Benito Villamarin” cu porţile închise din cauza incidentelor din ajun.

Joan Jordan a primit îngrijiri pe gazon, dar s-a putut ridica fără probleme şi nu părea lovit prea rău. Mijlocaşul a fost transportat la spital, ca măsură de precauţie, şi a fost diagnosticat cu un traumatism cranian.

În 2007, derby-ul andaluz a fost întrerupt după ce antrenorul Sevillei, Juande Ramos, a fost lovit în cap de o sticlă şi şi-a pierdut cunoştinţa. Meciul s-a reluat după câteva zile pe stadionul Alfonso Perez, din Getafe (periferia Madridului).

Betis s-a alăturat astfel echipelor Real Mallorca, Rayo Vallecano, Cadiz (la care Florin Andone a fost titular sâmbătă) şi Valencia în sferturile de finală ale Cupei Spaniei.

Pe 19 şi 20 ianuarie vor mai avea loc trei meciuri din optimile de finală, printre echipele implicate fiind Atletico Madrid, Real Madrid şi FC Barcelona.

În tur, 3-1 pentru Sevilla în dauna Valenciei. Dar oaspeții de miercuri nu vor avea acum în lot 3 marocani, Bounou, El Haddadi și En-Nesyri, plecați la Cupa Africii.

Superbet are, pentru prima repriză, I X (egalitate la pauză), oferind cota 2.05.

Valencia vs Sevilla I X


Cotă 2.05


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol