În etapa a 19-a din Germania, a doua a returului, Bayern Munchen merge la Köln, pentru un duel care are loc sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 16:30.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

„Țapii” lui Steffen Baumgart au o serie de 3 victorii la rând, rezultate care i-au ajutat să salte până pe locul 6, care trimite în preliminariile Conference League.

FC Köln marchează puțin și încasează destul de mult: golaverajul este pe muchie de cuțit, 30-28.

Principalul om de gol al echipei este francezul Anthony Modeste, cu 12 goluri. Este este al 4-lea marcator al ligii nemțești, după polonezul Lewandowski, cehul Schick și norvegianul Haaland.

După 18 etape, „Lewa” are 20 de reușite, dar nu are de ales și va trebui să joace meci de meci pe toată durata jocurilor, după ce „rezerva” lui, camerunezul Choupo-Moting, care obișnuia să-l substituie pe final, a plecat să bifeze Cupa Africii.

Runda trecută, bavarezii au suferit încă un blocaj, pierzând acasă cu Borussia Mönchengladbach, 1-2, scor cu care cedase și la Augsburg, pe 19 noiembrie 2021.

Campioana promite că ambele au fost simple „accidente” de parcurs, iar acum are și scuza COVID.

În fotbal se spune că o echipă mare nu face două jocuri la rând proaste. Totuși, Bayern rămâne sub presiune la această deplasare, mai ales că rivala știe cum să-i pună piedică.

Bayern Munchen le oferă și vești bune fanilor săi. Kingsley Coman și-a prelungit contractul cu până în 2027.

Atacantul francez în vârstă de 25 de ani a sosit la echipă de la Juventus Torino, în vara lui 2015, în baza unui împrumut de doi ani. Coman avea contract până în 2023 și risca să plece gratis.

Când veniturile scad din cauza meciurilor disputate în fața tribunelor goale, rezultatul net este cu siguranță roșu.

„Raportul Campionilor Europeni 2022”, proaspăt publicat de KPMG, cu analiză pe primele 8 ligi de pe continent, campioanele naționale ale Germaniei, Angliei, Italiei, Spaniei, Franței, Portugaliei, Olandei și Turciei au înregistrat pierderi semnificative.

Singura excepție este reprezentată tocmai de Bayern Munchen, care în bilanţul de la 30 iunie 2021 a raportat cifre pe plus: profit de 1,8 milioane de euro.

Trupa bavareză se află la al 29-a buget consecutiv cu un rezultat economic pozitiv.

Bayern este și echipa cu cel mai mic raport dintre salarii și cifra de afaceri (58%).

Potrivit „Bild” din Germania și „Tipsbladet” din Danemarca, Bayern l-a luat pe Jonathan Asp Jensen, 15 ani, de la Midtjylland.

Băiatul va primi 1,2 milioane de euro plus bonusuri. Jensen joacă deja la echipa de tineret a clubului danez, fiind urmărit de mai multe cluburi europene de top.

În meciurile directe, FC Köln are victorie cu 3-2, pe 17 iulie 2021, înt-un meci de pregătire. În rest, ultimele 4 meciuri oficiale indică succese pe linie pentru Bayern.

Superbet oferă cota 1.52 la pariul 1-4 Total Goluri Meci.

FC Koln vs Bayern Munchen
Cotă


1-4 total goluri în meci
1.52


* cote valabile la ora publicării acestui articol