Cupa Ligii Angliei la fotbal programează a doua semifinală (manșa-tur), joi, 13 ianuarie, de la ora 21:45. Echipa lui Arteta vine după înfrângerea cu Nottingham Forest, din Cupa Angliei, și a pierdut cu 4-0 în fața „cormoranilor”, în Premier League.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Arsenal intră în prima manșă a semifinalelor Cupei Carabao împotriva lui Liverpool în cel mai rău mod posibil.

Duminică, a suferit un KO-surpriză, în turul trei al FA Cup împotriva Nottingham Forest, club aflat în prezent pe locul 9 în a doua divizie engleză.

A fost 1-0, cu un gol marcat de Lewis Grabban, în minutul 83. O înfrângere neașteptată, care a venit după eșecul de acasă împotriva lui Manchester City.

Cel mai recent succes al celor de la Gunners a fost pe 26 decembrie 2021, 5-0 cu Norwich, în Premier League.

Dincolo, va fi un Liverpool care nu a avut probleme în meciul din FA Cup: 4-1 pe „Anfield” cu Shrewsbury Town.

Un rezultat care a întrerupt o serie de 4 jocuri fără victorie: 2-2 cu Tottenham, 3-3 cu Leicester în sferturile de finală ale Cupei Carabao (succes la penalty-uri), înfrângere 1-0 cu Foxes, în Premier, și 2-2 pe terenul celor de la Chelsea.

Ambele sunt departe de liderul Angliei. Liverpool este pe locul 3 în prima ligă, cu 42 de puncte, Arsenal are 35 de puncte și este amenințață de Tottenham, 33 de puncte în clasament și două partide de recuperat.

Liverpool și Arsenal s-au întâlnit deja în acest sezon, în Premier League: 4-0 pentru oamenii lui Jurgen Klopp, pe „Anfield”, pe 20 noiembrie.

Ultimul succes al Gunners datează de pe 15 iulie 2020.

Apoi, trebuie luat în calcul și factorul „Anfied”: excluzând meciul din octombrie 2020, menționat anterior, din Carabao Cup, care s-a încheiat la penalty-uri, Arsenal nu a mai câștigat pe terenul lui Liverpool de pe 2 septembrie 2012, scor 2-0, goluri Podolski și Santi Cazorla.

Acum, Liverpool nu îi poate folosi pe Mane și pe Salah, plecați la Cupa Africii pe Națiuni. Așa că poate spera.

Ultimele două meciuri dintre aceste două echipe în Cupa Ligii s-au încheiat la penalty-uri (câte o victorie de fiecare), scenariu exclus în acest caz, întrucât este vorba de prima manșă.

Gruparea „cormoranilor” a fost lovită teribil de COVID-19, astfel că n-a putut alinia niciun portar valid, iar meciul cu Arsenal nu s-a putut desfășura la data primei programări, acum fiind vorba despre o amânare.

Câștigătoarea se va califica în finala de pe 27 februarie, programată pe legendara arenă „Wembley”.

Superbet are, la Total Goluri Oaspeți, cota 1.35 la O1+ (Arsenal marchează un gol sau mai multe).

Liverpool vs Arsenal O1+

Cotă 1.35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol