​A doua semifinală din Supercupa Spaniei la fotbal se joacă joi, 13 ianuarie, de la ora 21:00, pe „King Fahd International Stadium” din Riad (Arabia Saudită), la o zi după ce a avut loc prima semifinală, marele derby Barcelona - Real Madrid. Se dispută un singur meci.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Este o modă ca Supercupa din diverse campionate ale Europei să aibă loc la arabi, care se dovedesc gazde extrem de primitoare. Spre exemplu, Supercupa Turciei s-a derulat, pe 5 ianuarie, la Doha (Qatar), fiind câștigată de campioana Beșiktaș Istanbul la penalty-uri.

După ce a câștigat titlul în sezonul trecut, antrenorul Diego Simeone poate face dubla cu Atletico Madrid, la 10 ani distanță de momentul când a preluat-o pe gruparea din capitala Spaniei.

Tehnicianul sud-american are parte de împliniri pe toate planurile. A fentat elegant îmbolnăvirea cu COVID-19, după ce inițial fusese declarat pozitiv, iar în plan familiar are mulțumiri din partea băiatului său.

Giovanni Simeone, fiul antrenorului, și-a găsit locul la echipa italiană Hellas Verona, unde oferă cel mai bun randament din carieră.

Drept răsplată pentru sezonul încununat până acum cu 12 goluri în 21 de etape de Serie A, „Cholito” Simeone a fost convocat la națională de selecționerul Lionel Scaloni, pentru două jocuri oficiale, ambele contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022.

Meciurile se vor disputa pe 27 ianuarie, contra Chile, și pe 1 februarie, contra Columbiei.

Atletico Madrid are o situație deloc liniștitoare în La Liga, unde ocupă locul 4 după 20 de etape, cu 33 de puncte, la fel ca și Real Sociedad, iar, aflate în urma lor la o singură „lungime”, Barcelona și Rayo Vallecano au doar câte un punct între ele.

Cel mai recent rezultat, 2-2 cu Villarreal, pe terenul „Submarinului Galben”, a scos la iveală lejeritățile din defensivă, altfel departamentul cel mai bine pus la punct la formațiile antrenate de Simeone.

Athletic Bilbao este pe locul 9 în campionat, cu 28 de puncte, la fel ca și Valencia. Deasupra, Villarreal, are un punct în plus. Ultimul rezultat, 0-0 cu Deportivo Alaves, în deplasare.

Superbet are în ofertă cota 1.62 la Pauză sau Final (PsF X - egalitate la pauză sau la final).

Atletico Madrid vs Athletic Bilbao PsF X

Cotă1.62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol