​Cupa Italiei la fotbal programează meciurile din faza optimilor de finală. Joi, 13 ianuarie, de la ora 19:00, Napoli o primește, pe arena „Diego Armando Maradona”, pe Fiorentina. Se dispută un singur meci în această fază a întrecerii.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În ultimele 6 meciuri de Cupă între cele două echipe s-au înregistrat 4 victorii pentru Napoli și două remize.

Va fi al 18-lea duel direct în cea de-a doua competiție internă a Italiei. Este un „clasic” al Cupei, cu partide mai dese în anii 70 și 80, dar și cu o finală recentă, cea din mai 2014, câștigată cu 3-1 de napoletani („dublă” Insigne și un gol Mertens, respectiv Juan Manuel Vargas).

De atunci, s-au schimbat multe. La ambele formații. La Napoli, Insigne a plecat la Toronto FC, iar echipa era condusă de Rafa Benitez, în timp ce gruparea viola îl avea pe bancă pe Vincenzo Montella, cel care își caută fericirea în Turcia, la Adana Demirspor.

Acum, va fi un duel între Luciano Spalletti și Vincenzo Italiano, antrenori care ajung la ora întâlnirii cu stări de spirit diferite.

Napoli a repurtat o victorie importantă în ultima rundă, acasă, cu Sampdoria: 1-0, gol Petagna.

Anul 2022 a început cu 4 puncte în două jocuri pentru Napoli, având în vedere și remiza de pe terenul celor de la Juventus.

Napoli are +5 puncte față de Juve (a 5-a în clasament), cu Inter Milano în postura de lider, la 6 puncte distanță (dar nerazzurrii au restanța cu Bologna).

Fiorentina, în schimb, își linge rănile, după eșecul zgomotos de pe terenul celor de la Torino: 4-0 pentru oamenii lui Ivan Juric.

Trupa toscană nu a mai câștigat de la ultimul meci disputat în Cupa Italiei, pe 15 decembrie, cu Benevento (2-1 acasă). Au urmat două remize - cu Sassuolo și cu Verona - înainte de înfrângerea de la Torino.

Finala din 2014 nu a fost ultimul meci dintre Napoli și Fiorentina în Cupa Italiei. Cele două echipe s-au întâlnit în sferturile de finală ale sezonului 2016/17, victorie napoletană cu 1-0 (gol José Callejon).

Bilanțul general în competiție este de 6 victorii pentru Napoli, 8 remize și 3 victorii pentru Fiorentina, ultima datând de pe 6 ianuarie 1988, în prima manșă a optimilor de finală.

Ținând cont și de Serie A, azzurrii au câștigat ultimele 3 meciuri cu un scor general de 10-1.

Superbet propune cota 1.55 pentru 1-3 goluri la Total Goluri Meci.

Napoli vs Fiorentina Cota

1-3 goluri în meci 1.55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol