Cupa Ligii Angliei la fotbal (Carabao Cup) se joacă miercuri, 12 ianuarie, ora 21:45, dacă nu cumva meciul Tottenham - Chelsea va fi „deturnat” de pandemie. Este jocul-retur din semifinalele competiției, după ce „turul” a avut loc miercuri, 5 ianuarie, pe terenul campioanei Europei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Cine trece mai departe se va duela cu învingătoarea „dublei” Arsenal-Liverpool, în finala care se va disputa pe stadionul „Wembley”, pe 27 februarie.

În tur a fost 2-0 pentru gazde, rezultat stabilit până la pauză: Havertz (5) și autogolul lui Davies (34).

La final, italianul Antonio Conte, managerul vizitatorilor, s-a înclinat în fața puterii adversarului.

„Chelsea a fost mult mai puternică decât noi, decalajul este clar”. Criza de efectiv a vizitatorilor a afectat echipa. Tottenham a fost puternic lovită de coronavirus.

Totuși, italianul miza pe scandalul iscat la Chelsea de fostul său elev de la Inter Milano, atacantul Romelu Lukaku. Doar că apele s-au calmat.

Astfel că belgianul a fost titular și integralist în tur, după ce și-a cerut scuze public și a plătit amendă.

Antonio Conte s-a întors pe „Stamford Bridge” pentru prima dată de la plecarea de la Chelsea, în iulie 2018.

Miercuri, 5 ianuarie, a fost programată prima manșă a Cupei Carabao (Cupa Ligii), o săptămână mai târziu are loc retur, iar pe 23 ianuarie, cele două se vor duela în Premier League.

Așadar, 3 meciuri în 18 zile între cele două grupări londoneze. După jocul-tur dintre Chelsea și Tottenham nu s-a vorbit doar de fotbal.

Fanii celor de la Spurs prezenți la „Stamford Bridge” au asigurat un fond sonor homofob, iar mesajele discriminatorii s-au auzit de mai multe ori.

După mai multe plângeri, clubul condus de Antonio Conte s-a distanțat de evenimente. Nu a fost prima dată când s-a întâmplat așa ceva pe tărâm englez. În luna decembrie, la partida Chelsea-Everton, suporterii oaspeților au scandat la fel.

Pentru a ajunge în semifinala Cupei Ligii, Chelsea a învins-o pe Brentford cu 2-0 (autogol de Jansson și penalty transformat de Jorginho), iar Tottenham a trecut de West Ham (2-1 datorită lui Bergwijn și Lucas).

Cele două echipe s-au întâlnit în Premier League, în acest sezon: 3-0 în deplasare pentru Chelsea, cu goluri ale lui Thiago Silva, Kante și Rudiger, toate realizate în repriza a doua.

În ianuarie 2019 s-a disputat o semifinală de Cupa Ligii între Tottenham și Chelsea: „albaștrii” au câștigat la penalty-uri. Acum, au prima șansă la calificare, stând la adăpostul avansului luat în tur și pot lovi liniștiți pe contraatac.

La finalul săptămânii trecute, ambele s-au calificat lejer în „16”-imile Cupei Angliei, după victorii contra unor formații din eșaloane inferioare.

Superbet are cota 1.52 la Șansă Dublă X2 (Remiză sau Câștigă Chelsea).

Tottenham vs Chelsea X2


Cotă 1.52


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol