​După debutul de duminică, întrecerea continentală africană merge mai departe, dacă nu cumva pandemia va da peste cap competiția din Camerun. Luni, 10 ianuarie, de la ora 18:00, Maroc are în program să înfrunte Ghana, la Yaoundé, pe "Stade Ahmadou Ahidjo".

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

În timp ce multe naționale africane se luptă să nu-și piardă starurile, făcând presiuni asupra cluburilor europene pentru a le elibera jucătorii, Maroc a renunțat de bună voie la o vedetă: Hakim Ziyech, 28 de ani.

Alungarea lui Ziyech nu are legătură cu faptul că este mai mult "rezervă" la Chelsea.

Jucătorul campioanei Europei va rata a doua Cupă a Africii, după ediția din 2017. O surpriză, însă doar până la un anumit punct.

Relațiile dintre Ziyech și federație erau tensionate în ultima vreme, mai ales după ce jucătorul a refuzat să intre pe teren astă-vară, la un meci început ca "rezervă".

O scenă care nu i-a plăcut deloc selecționerului bosniac Vahid Halilhodžić, motiv pentru care excluderea din lot a talentatului jucător plutea în aer.

Președintele Asociației Marocane de Fotbal a pus gaz pe foc. Vorbind la RadioMars, Fouzi Lekjaa a explicat că atitudinea față de Ziyech derivă tocmai din comportamentul jucătorului, care nu a oferit la ultimele selecții acel plus pe care toată lumea îl aștepta de la el.

"Speram ca Hakim să devină un lider al echipei naționale, capabil să o ducă la victorie, nu un jucător care nu depune nici cel mai mic efort și așteaptă doar să primească mingea. Și nu vreau să intru în detalii", a afirmat Lekjaa.

Pe scurt, jucătorul lui Chelsea este acuzat de lipsă de angajament, anume că nu se rupe cu munca la națională. Fără Ziyech, greul îl vor duce Hakimi și Amrabat.

Ghana, adversara Marocului, propune nume noi, talente gata să explodeze.

Unul este Abdul Fatawu Issahaku. Are 17 ani și evoluează în prima divizie, la Dreams FC (împrumutat de la Steadfast).

Se simte confortabil atât în spatele atacantului, cât și în bandă. Este plăcut de grazii Europei, inclusiv de Liverpool. În acest moment, are cea mai bună cotă dintre jucători Under-20.

Mohammed Kudus, un alt ghanez, tinde să devină o certitudine. Tânărul de 21 de ani din Accra, adus în Europa în 2018 de danezii din Nordsjælland, face parte din lotul echipei Ajax, care a plătit în schimbul lui suma 9 milioane de euro, în urmă cu două veri.

Kudus, două goluri în 7 apariții în Olanda în acest sezon, este un mijlocaș ofensiv al cărui obicei de a marca și-l păstrează și la națională. Deocamdată, are 3 goluri în 10 meciuri.

La Superbet, pariul 1-1 la Scor Corect are cota 6.00.

Maroc vs Ghana
Cota


Scor corect 1-1
6.00


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol