Încet-încet, Barcelona își recapătă statutul de mare echipă a Spaniei și de forță respectabilă în Europa. Scoasă din Liga Campionilor și expediată în Europa League, unde va avea o "dublă" de foc cu Napoli, formația catalană caută reabilitarea în La Liga și în Cupa Spaniei.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sâmbătă (8 ianuarie), în etapa a 20-a, prima a returului, de la ora 19:30, Barça se prezintă încrezătoare pe terenul din Granada, fiind în creștere de formă.

Asta după ce miercuri, 5 ianuarie, s-a calificat în optimile de finală ale Cupei, 2-1 cu Linares (după 0-1 la pauză), folosind însă o formulă de joc experimentală.

Apele s-au mai potolit în capitala Cataluniei. Venirea antrenorului Xavi, 41 de ani, înseamnă, mai presus de toate, garanția că Barcelona dorește să construiască viitorul în mod sănătos, cu tineri de perspectivă proveniți din academia clubului, La Masia.

Chiar dacă echipa se va mai împiedica, liniștea la echipă nu va fi spartă de nimic, fiind complet asigurată. Fanii nu vor îndrăzni să huiduie un simbol al clubului, nici măcar la meciuri pierdute rușinos.

Barcelona a terminat turul de campionat pe locul 5, la un punct de ultima poziție de Liga Campionilor, ocupată de campioana Atletico Madrid.

În primul meci din 2022, pe 2 ianuarie, olandezul Luuk de Jong a reușit al doilea gol al său la Barcelona, aducând victoria cu Mallorca.

Iar ultimele jocuri din 2021 au fost o remiză cu Sevilla, 1-1, și un succes cu Elche, 3-2. Așadar, echipa are trend ascendent. Și, poate cel mai important aspect, suporterii sunt lângă echipă.

După prezentarea nou-venitului Ferran Torres, formația blaugrana s-a antrenat în fața fanilor, ședința de pregătire fiind deschisă publicului.

A fost prezentă o mulțime impresionantă, în principal datorită entuziasmului produs de victoria din deplasare cu Mallorca.

Luuk de Jong, atacantul achiziționat la cererea fostului antrenor - Ronald Koeman, nu prezintă prea mare încredere pentru Xavi, iar Barcelona caută un alt vârf de careu.

A demarat discuții cu un fost jucător de la Real Madrid, Alvaro Morata, care are un sezon mediocru la Juventus Torino.

Granada este un adversar incomod pentru Barcelona. Formația ocupă locul 13, cu 23 de puncte, la 7 puncte de Deportivo Alaves (locul 18), ultima care pică în divizia secundă.

Eliminată de modesta Mancha din Cupa Spaniei în "32"-imi, Granada mizează pe succesul care n-o ocolește deloc în campionat, unde nu pierde de pe 21 noiembrie 2021, de la usturătorul 1-4 cu Real Madrid.

De atunci, 6 meciuri perfecte sau aproape perfecte (3 victorii și 3 egaluri). 0-0 cu Elche, 2-1 cu Atletico Madrid și 4-1 cu Mallorca sunt cele mai recente 3 rezultate.

Spre deosebire de Barcelona, Granada are același antrenor cu care a început sezonul, Robert Moreno (44 de ani).

În tur, uruguayanul Ronald Araujo a salvat-o pe Barcelona de la eșec, egalând în ultimul minut. Oaspeții deschiseseră scorul în al doilea minut de joc.

Superbet oferă cota 2.1 pentru Mai Multe Goluri I

Granada vs Barcelona


Cotă 2.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol