Runda cu numărul 18 din Germania, începută vineri, ar trebui să meargă mai departe în ritm susținut, sâmbătă, cu grosul partidelor, deși pandemia face ravagii în Germania. Asta dacă se va respecta programarea inițială, iar noi ordine nu vor da peste cap calendarul, așa cum s-a întâmplat în Italia, la mijlocul săptămânii.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Ziua de 8 ianuarie are programate 6 jocuri de campionat, urmând a se încheia pe arena „Deutsche Bank Park” din Frankfurt cu duelul european dintre formația locală Eintracht și Borussia Dortmund, de la ora 19:30.

Este disputa echipelor de pe locurile 6 și 2, despărțite de 7 puncte. Prima dintre poziții trimite în calificările pentru Conference League, iar cealaltă - direct în grupele Ligii Campionilor.

Ambele evoluează, încă, în actuala ediție a cupelor europene. Eintracht a terminat prima în Grupa D din Europa League și a acces triumfal mai departe, în primăvara europeană - faza optimilor de finală.

Asta după ce a lăsat în urmă adversare redutabile: Olympiakos Pireu (Grecia), Fenerbahce Istanbul (Turcia) și Royal Antwerpen (Belgia).

Borussia va evolua în 16-imile de finală ale Europa League, venind dintr-o altă întrecere europeană. A încheiat pe locul 3 în Grupa C a Ligii Campionilor, după Ajax Amsterdam (Olanda) și Sporting Lisabona (Portugalia), dar înaintea turcilor de la Beșiktaș Istanbul.

Va da peste scoțienii de la Glasgow Rangers, în tentativa de a ajunge „optimi”, nivel european atins deja de Eintracht prin ocuparea primului loc într-o grupă de Liga Europa.

La Eintracht Frankfurt, antrenorul Oliver Glasner încheie o perioadă cu probleme medicale. Nu este însă vorba despre virusul care chinuie o lume întreagă.

Austriacul a fost supus unei intervenții chirurgicale faciale, după ce, la începutul săptămânii trecute, și-a rupt un pomete într-un accident cu scuterul.

„Oliver Glasner a trebuit să fie operat, duminică, la Spitalul Universitar din Frankfurt. Antrenorul și-a rupt pometele, după o cădere cu trotineta electrică, făcând necesară operația”, a anunțat Eintracht, pe site-ul său oficial.

Clubul german a explicat ce s-a întâmplat cu echipa până miercuri, când tehnicianul și-a făcut apariția în baza de pregătire: „La antrenamentul de duminică, antrenorii asistenți Michael Angerschmid și Ronald Brunmayr au preluat controlul ședinței tehnice. Pregătirea pentru meciul de acasă cu Borussia Dortmund nu a fost afectată”.

La rândul său, antrenorul și-a recunoscut eroarea produsă în accidentul cu scuterul.

„Din păcate, am fost o clipă neatent și am căzut. Din fericire, nu mi s-a întâmplat nimic foarte rău. Fața mea este umflată, dar totul este în regulă”, a comentat, imediat după eveniment, Glasner, 47 de ani.

Ultimele 3 partide din 2021 au însemnat tot atâtea victorii pentru Eintracht, 1-0 cu Mainz, 3-2 cu Borussia Monchengladbach și 5-2 cu Bayer Leverkusen.

Formația din Frankfurt a terminat primele 17 etape cu un total de 27 de puncte.

În schimb, Borussia Dortmund a pierdut neașteptat, 2-3 cu Hertha Berlin, pe 18 decembrie 2021, la partida în care și-a luat rămas bun de la anul trecut.

Meciul tur le-a adus un succes categoric gazdelor, scor 5-2, cu o dublă de efect a norvegianului minune Erling Haaland. Acum, Borussia are infirmeria plină, iar victoria nu-i este la fel de la îndemână.

Superbet propune, la Secțiunea GG Combo, cota 1.47 pentru GG (ambele marchează).

Eintracht vs Dortmund Cotă


GG Combo
1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol