​Se joacă fotbal în lumea arabă inclusiv în ultima zi din acest an pandemic. În Emiratele Arabe Unite, campionatul atinge, la cumpăna dintre ani, etapa a 12-a (penultima a turului).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Vineri, 31 decembrie, de la ora 15:00, Al Sharjah, formația lui Cosmin Olăroiu (52 de ani), are meci în deplasare cu Emirates Club, grupare situată pe ultimul loc, cu numai un punct strâns în 11 etape (golaveraj 8-28). Locurile 13 și 14 retrogradează direct în eșalonul secund.

Dincolo, situația apare ca fiind strălucitoare. Trupa lui „Oli” calcă totul în picioare de când românul a prelua frâiele.

Campion al Chinei cu Jiangsu Suning în 2021, românul își confirmă faima de antrenor de succes și la Al Sharjah, cu care a semnat în decursul acestui an.

În etapa cu numărul 12, echipa lui Olăroiu dă atacul asupra podiumului, dornică să se califice în sezonul viitor de cupele internaționale. Pe primul loc al clasamentului se află Al-Ain, 27 de puncte.

Pe pozițiile următoare se situează Al-Wahda și Al-Ahli Dubai, ambele cu câte 20 de puncte.

Pe 4-5, Al Sharjah și Al-Jazira, fiecare cu 19 puncte. Primul loc trimite direct în Cupa Campionilor Asiei, iar pozițiile 2 și 3 asigură locul în preliminariile acestei întreceri.

Pe teren propriu, Al Sharjah a făcut instrucție, etapa trecută, cu Bani Yas, vicecampioana din stagiunea abia încheiată, formație condusă de brașoveanul Daniel Isăilă (49 de ani), scor 3-0.

Bani Yas venea după două victorii consecutive. Golurile echipei lui Olăroiu au fost înscrise de Caio (minutul 31), Saif Rashid (48) și Gustavo (75).

Bani Yas nu a avut replică, deși raportul ocaziilor a fost echilibrat, 11-10 în favoarea gazdelor.

Cu acel succes, Al Sharjah, preluată abia luna trecută de Olăroiu, a atins 7 meciuri la rând fără eșec.

Dintre acestea, două remize și 5 victorii. Ultimul eșec, pe 3 noiembrie, 0-3 cu Al-Wahda, condusă de olandezul ten Cate. Cu 12 puncte, Bani Yas este pe locul 11.

În ultimele partide directe, cu Emirates Club gazdă, oaspeții n-au pierdut în ultimii doi ani: 0-0 și 1-2. Abia în 2018, Emirates a învins cu 3-2.

Superbet are cota 1.45 pentru Final 2 (victorie Cosmin Olăroiu).

Emirates Club vs Al Sharjah

2
Cotă

1.45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol