Echipele de fotbal FC Porto și Benfica Lisabona se revăd într-un interval de doar 7 zile. Pe 23 decembrie, pe „Estadio do Dragao”, stadion care va găzdui și duelul de joi, Porto a desființat-o pe Benfica, administrându-i un sec 3-0, în Cupa Portugaliei, faza optimilor de finală.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Cele două forțe din fotbalul lusitan se reîntâlnesc joi, 30 decembrie, de această dată în etapa a 16-a de campionat, de la ora 23:00. În clasament, după 15 etape, Porto și Benfica sunt despărțite de 4 puncte.

Pe primul loc s-a cocoțat FC Porto, cu 41 de puncte, la egalitate de puncte cu campioana en-titre, Sporting Lisabona, dar despărțite de golaveraj.

Pe locul 3 se află Benfica, care are doar 37 de puncte și pare ieșită, momentan, din lupta pentru titlu.

Porto nu are nici cel mai bun atac, dar nici cea mai bună apărare. Trupa lui Sergio Conceicao deține golaverajul 38-8.

Însă, Sporting Lisabona se fălește cu mai puține goluri primite (golaveraj 27-5). Dintre toate cele 3 mari formații ale Portugaliei, Benfica se laudă cu cel mai tare atac, 46-12.

Așadar, Porto are câte un capitol la care este dominată de către cel puțin o rivală. Totuși, este prima în campionat și nu are de gând să cedeze șefia.

Meciul de săptămâna trecută s-a înscris în linia confruntărilor dintre cele două mari formații, fiind extrem de tensionat, cu eliminări de ambele părți.

Și cu o derulare neașteptată a scorului, pe deasupra. „Dragonii” au trecut peste momentele de tatonare și conduceau cu 3-0 la pauză. Evanilson (1 și 31) și Vitinha (7) au stabilit repede scorul, uluind-o pe Benfica, care n-a avut timp să se dezmeticească și să dea replica.

Gruparea din Lisabona a forțat limitarea scorului, profitând de faptul că gazdele au rămas în 10 oameni (a fost eliminat Vitinha, în minutul 45+2), dar nici măcar n-a izbutit să reintre în meci, deși a introdus după pauză doi oameni autentici de atac: ucraineanul Yaremciuk și elvețianul Seferovic.

Benfica a avut gol anulat pentru ofsaid, în minutul 84, înainte ca fundașul argentinian Nicolas Otamendi să fie eliminat (90+5).

La trupa din Lisabona, apele sunt destul de agitate, în această perioadă de final de an. Tehnicianul Jorge Jesus a fost luat la ochi de conducere, deși a calificat echipa în optimile de finală ale Ligii Campionilor, ieșind teafără dintr-o grupă cu Bayern Munchen, FC Barcelona și Dinamo Kiev. Lui Jesus, demis între timp, i se caută înlocuitor.

Antrenorul italian Andrea Pirlo, fost la Juventus Torino, poate reveni pe bancă în 2022. Potrivit cotidianului spaniol „AS”, fostul mare internațional se numără printre candidații pentru a deveni noul antrenor al Benficăi.

Este greu de crezut că a doua partidă directă într-o săptămână ar putea avea același scenariu, oaspeții luându-și, probabil, toate măsurile de precauție, de această dată, pentru a nu mai fi umiliți în primele 45 de minute.

Superbet propune cota 1.5 pentru șansă dublă în prima repriză ”I X2” (remiză sau conduc oaspeții).

FC Porto vs Benfica
I X2


Cotă 1.5


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol