Manchester United a pățit-o urât în etapa de Boxing Day. Runda cu numărul 19 din Anglia a fost bifată de „diavoli” luni, 27 decembrie, prilej cu care echipa a întrerupt, nefericit, seria meciurilor amânate din pricina pandemiei COVID-19. Deși nu mai evoluase de pe 11 decembrie, Manchester n-a părut deloc odihnită, remizând rușinos cu codașa Newcastle, scor 1-1, la reapariția în circuitul Premier League.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Dacă nimic neprevăzut nu va mai avea loc în pandemie, United este programată să intre iarăși în arenă joi, 30 decembrie, de la ora 22:15, în etapa a 20-a de campionat, cea care leagă Crăciunul de Anul Nou.

În plină perioadă cu partide lipsă pe motiv că sunt decalate, germanul Ralf Rangnick, managerul echipei Manchester United, a vorbit deunăzi despre posibilitatea reducerii numărului de jocuri pentru cluburile engleze de fotbal.

Antrenorul neamț militează pentru desființarea uneia dintre competițiile interne: Cupa Ligii Angliei.

„Știu că în Anglia este o tradiție importantă să joci de Boxing Day sau pe 27 decembrie, apoi pe 30 decembrie și pe 2 ianuarie. Sunt de acord că această tradiție trebuie respectată, dar sunt alte lucruri care ar trebui rediscutate și schimbate. Anglia este singura dintre primele cinci ligi din Europa unde se dispută două competiții de cupă națională.

Cupa Ligii a existat și în Franța, dar au desființat-o acum un an sau doi și cred că ar trebui să se discute serios și în Anglia pe această temă.

De asemenea, sunt de acord cu decizia de a desființa regula privind repetarea meciurilor de FA Cup (n.r. Cupa Angliei) care se termină la egalitate după 90 de minute”, a declarat neamțul adus să asigure provizoratul pe „Old Trafford” până la vară.

Chemat pentru a redresa echipa, Rangnick (fără înfrângere în cele 4 meciuri în care a condus echipa, aflată totuși pe un nedemn loc 7 în Premier League) mai are mult de lucru, pentru a stabiliza situația.

Motiv pentru care a decis să-și extindă staff-ul prin cooptarea unui psiholog sportiv. Numele lui este Sașa Lense și are 46 de ani.

Lense și Rangnick au colaborat la Leipzig și la Schalke. Nou-venitul nu face parte din staff-ul medical, ci aparține de departamentul tehnic, urmând a sprijini antrenorul și jucătorii.

În plus, tehnicianul se gândește să-l adauge în echipa de ajutoare și pe Chris Armas, fost la New York Red Bulls și la Toronto FC.

Manchester se pregătește să-i dăruiască, joi seară, o victorie lui Sir Alex Ferguson, care, a doua zi, pe 31 decembrie, își sărbătorește ziua de naștere, urmând să sufle în tortul cu 80 de lumânări.

Scoțianul a revoluționat statutul antrenorului în Insulă și nu numai, lărgându-i orizonturile manageriale.

Ferguson este socotit un lider veritabil, având în palmares 49 de trofee, dintre care 38 în cele 27 de sezoane la Manchester United.

Dincolo, Burnley are emoții provocate de pandemie. A făcut carieră declarația președintelui clubului, Alan Pace: „Fotbaliștii nevaccinați ar putea fi nevoiți să-și aleagă o altă carieră”. Oficialul a făcut respectiva afirmație pentru BBC Radio Lancashire.

Burnley, locul 18, are 4 meciuri amânate din pricina COVID. Vorbind cu Andy Bayes, editor sportiv la BBC Radio Lancashire, proprietarul celor porecliți Clarets a afirmat că nu le va impune voința sa jucătorilor, dar i-a avertizat că alegerea lor personală privind vaccinarea are un impact major asupra altor persoane.

„Sunt alegeri personale și nu aș îndrăzni niciodată să-mi impun voința. Totuși, alegerile respective ne pot pune pe toți ceilalți în pericol. Libertatea de a alege ceva diferit nu înseamnă că primești aceleași drepturi și oportunități precum cei vaccinați”, a atras atenția Pace.

Superbet are în ofertă cota 1.8 pentru pariul „I 1” (gazdele conduc la pauză).

Manchester United vs Burnley I 1


Cotă 1.8


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol