Etapa cu numărul 20 din Anglia (prima a returului și cea care leagă runda de Crăciun de cea de Anul Nou) are programat miercuri, de la ora 21:30, meciul dintre Chelsea și Brighton.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

„Albaștrii” lui Thomas Tuchel n-au decât soluția victoriei, pentru ca distanța de liderul Manchester City, în prezent de 6 puncte, să nu sporească. În etapa a 19-a, Chelsea a bătut-o, duminică, pe Aston Villa, scor 3-1.

Cei de la Chelsea au scăpat, parțial, de grija Cupei Africii pe Națiuni. Confederația africană a acceptat amânarea eliberării jucătorilor din Premier League (40 în total) până pe 3 ianuarie.

Cel mai câștigat pare antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, care va putea conta pe Mohamed Salah și pe Sadio Mané pentru marele meci de pe 2 ianuarie, cu Chelsea, de pe „Stamford Bridge”.

Cluburile au obținut o scutire pentru eliberarea jucătorilor care vor participa la Cupa Africii, care se deschide duminică, 9 ianuarie, pe Stadionul Olembe din Yaoundé, capitala Camerunului, finala fiind programată pentru 6 februarie.

Secretarul general adjunct al FIFA, Mattias Grafstrom, a confirmat „angajamentul de solidaritate” față de Forumul Ligilor Mondiale (organism care reprezintă 41 de ligi profesioniste, inclusiv toate ligile europene majore).

„CAF (federația africană de fotbal) a decis că pentru acei jucători care au meciuri oficiale ale cluburilor între 27 decembrie și 3 ianuarie, federațiile afiliate în cauză trebuie să fie informate că sportivii lor vor rămâne la cluburile lor respective, pentru a participa la aceste meciuri”.

Pe lista jucătorilor din Premier League care vor concura în Cupa Africii, Brighton îl are doar pe Yves Bissouma (Mali).

În schimb, la Chelsea lista este un pic mai lungă și îi cuprinde pe Edouard Mendy (Senegal) și pe Hakim Ziyech (Maroc).

Ultimele știri pe piața transferurilor îl privesc pe danezul Andreas Christensen, cel pe care AC Milan în vrea ca posibil înlocuitori al conaționalul Simon Kjær.

Născut în 1996, lui Andreas Christensen, fundașul central danez deținut de Chelsea, îi expiră conctractul cu „albaștrii” pe 30 iunie 2022. Prelungirea înțelegerii lui Christensen cu Chelsea este momentan blocată, iar italienii speră.

Superbet are în ofertă cota 1.45 pentru Final 1 (câștigă Chelsea, indiferent de scor).

Chelsea vs Brighton
1

Cotă 1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol