Cupa Turciei la fotbal programează, la mijlocul acestei săptămâni, faza „16”-imilor de finală. Marți, 28 decembrie, de la ora 20:00, Galatasaray Istanbul va fi testată acasă de Denizlispor. După acest joc, turcii iau pauză în 2021.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Calificată în primăvara europeană, dar cu celălalt mare obiect (campionatul) compromis încă de la jumătatea competiției, Galatasaray Istanbul nu consideră Cupa un obiectiv neînsemnat.

Galata s-a repus pe trasa justă în campionat, după 2-0 cu Antalyaspor, succes ivit după 6 meciuri fără victorie, indiferent de competiție.

Trupa din Istanbul a fost pe teren în prima zi de Crăciun. Dintre români, doar Olimpiu Moruțan a jucat, fiind folosit după pauză.

Pentru formațiile mici, Cupa reprezintă o miză de proporții, iar surprizele sunt des întâlnite.

Echipă de ligă secundă, Denizlispor este penultima în campionat, cu 16 puncte în 18 etape (s-a încheiat turul campionatului).

Are cifre catastrofale: golaveraj 15-26, iar în întrecerea internă are 4 eșecuri și o remiză, în ultimele 5 partide. Ultimul succes răsare abia pe 1 decembrie, în Cupa Turciei, 3-0 cu formația Agri 1970.

Din liga secundă a Turciei retrogradează ultimele 4 echipe, iar Denizlispor, odinioară învățată cu zonele sigure din Super Lig, are șanse reduse să evite prăbușirea. Până la locul 15 sunt 5 puncte de recuperat pentru Denizlispor.

În duelurile directe, ultima ciocnire s-a petrecut loc în etapa a 41-a din Super Lig a sezonului trecut, pe 11 mai 2021. Galatasaray s-a impus cu 4-1. Ambele grupări și-au ratat obiectivul: Galata n-a câștigat titlul, iar Denizlispor a picat din prima divizie.

Cu Galata în postură de gazdă, victorii clare: 6-1 în turul campionatului trecut, 2-1 în 2020 și 3-1 în 2010. În 2019, victorie Denizlipsor pe teren propriu, scor 2-0, pe banca oaspeților stând același Fatih Terim.

Superbet propune cota 1.72 pentru pariul O1+ (oaspeții marchează un gol sau mai multe).

Galatasaray vs Denizlispor O1+


Cotă 1.72

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol