​Runda a 19-a din Premier League se încheie cu un duel inegal, luni seară, 27 decembrie. Manchester United revine pe teren cu Newcastle, de la ora 22:00. Red Devils nu sunt cu meciurile la zi, având 16 jocuri bifate în campionat.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Nu au mai jucat de pe 11 decembrie și au o serie de 3 victorii consecutive în Anglia.

În ultimele 4 jocuri împotriva celor porecliți Magpies, United a realizat 12 puncte, cu multe goluri marcate.

Fiind și mai odihnită, dar și mai în formă, United o va lua tare pe Newcastle încă din primul minut și, probabil, va deschide scorul până la pauză.

Premier League nu se oprește. Făcând în ciudă virusului Covid, fotbalul englez continuă să joace la foc automat. De Crăciun, în Anglia se dispută ultima etapă a turului, pe 26 și pe 27 decembrie.

Pe 11 decembrie, United a trecut cu 1-0 de Norwich City grație penalty-ului transformat de Cristiano Ronaldo în minutul 75.

Succesele noului manager, Ralf Rangnick, sunt 3 la rând (înainte de Norwich, un 3-2 cu Arsenal și 1-0 cu Crystal Palace). Momentul pozitiv al lui United a fost întrerupt de amânarea jocurilor cu Brentford și Brighton.

În schimb, Newcastle a continuat să joace, fără să rateze vreun meci.

Rezultatele nu vin însă: niciun punct în ultimele 3 meciuri de ligă națională (4-0 pentru Leicester, 3-1 pentru Liverpool și 4-0 pentru Manchester City) și penultimul loc în clasament, la egalitate de puncte cu Norwich.

Doar 10 puncte câștigate, în timp ce Red Devils sunt pe locul 7, cu 27 de puncte.

Rezultatele din precedentele duelurile directe le zâmbesc Diavolilor Roșii: 4 victorii consecutive împotriva lui Newcastle în Premier League, cu un golaveraj general de 15-4 (de 3 ori 4-1 și un 3-1).

Cel mai recent succes al „coțofenelor” a fost pe 6 octombrie 2019: 1-0 (gol Matty Longstaff). Având în vedere doar meciurile jucate la Newcastle, în ultimele 4 bilanțul este de două victorii pentru fiecare echipă.

United pregătește deja sezonul viitor. Iar prima țintă este cel mai dorit atacant al Europei: norvegianul Erling Haaland (21 de ani).

Cum Real Madrid îl va avea pe francezul Kylian Mbappe, Haaland nu mai poate ajunge în Spania (Barcelona nu și-l permite), dar va pleca în mod cert de la Borussia Dortmund. Rămâne de văzut când și la ce echipă.

De serviciile sale sunt interesate aproape toate cluburile uriașe din Europa, printre care și Manchester United, care are și un as în mânecă: noul ei antrenor, Ralf Rangnick (63 de ani), este cel care a insistat în 2019 pentru transferul său de la Molde la Salzburg, atunci când era director sportiv la formația austriacă.

Rangnick ar fi luat deja legătura cu tatăl lui Erling Haaland, Alf-Inge, pentru a-l aduce la Manchester United.

Potrivit cotidianului „Bild”, în contractul pe care neamțul îl are cu Manchester United există o clauză care prevede că tehnicianul va încasa, pe lângă salariu, o sumă de 10 milioane de euro dacă îl va convinge pe Erling Haaland să semneze.

Superbet oferă cota 1.95 pentru I 2 (conduc oaspeții la pauză).

Newcastle vs Manchester United
I 2


Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol