Etapa a 19-a din Turcia continuă duminică, 26 decembrie, programând, de la ora 18:00, partida dintre Fenerbahce și Malatyaspor, care va avea loc la Istanbul.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fener este pe locul 4, cu 29 de puncte, dar postura n-o mulțumește deloc.

Poziția este de Conference League, iar pentru pozițiile de Liga Campionilor, adică primele două locuri, are zdravăn de tras.

Locul 2, Konyaspor, are 36 de puncte. În acest moment, Liderul Trabzonspor este dificil de ajuns, având 45 de puncte și un parcurs în care a pierdut un singur meci de la startul campionatului.

Ca și ceilalți granzi din Istanbul, Galatasaray și Beșiktaș, Fenerbahce trage ponoasele pentru evoluția din cupele europene.

Echipa n-a putut ține ritmul pe 3 fronturi (dacă punem la socoteală și Cupa Turciei, pe lângă Super Lig și Europa League).

Mai grav este că Fener nu leagă victoriile și nu se poate descătușa. S-au adunat 4 jocuri la rând fără succes, iar meciul cu Malatyaspor ar trebui să descătușeze echipa.

După egalul de pe teren propriu din derby-ul cu Beșiktaș, a urmat o altă remiză, 1-1 cu Fatih Karagumruk, în deplasare, miercuri.

Înaintea lor, un eșec la Gaziantep și un egal cu Eintracht Frankfurt, în grupa de Liga Europa, terminată pe locul 3.

Malatyaspor, pregătită de românul Marius Ninel Șumunică, a avut meci acasă, joi după-amiază, cu Kayserispor, o formație pe care românul a antrenat-o în perioada 2017-2018, după ce a luat titlul cu Astra Giurgiu, dar înainte de a semna cu Gaziantepspor, Rizespor și cu CFR Cluj.

Dincolo de rezultat, 2-2 dramatic (gazdele au condus la pauză cu 2-0, dar au fost egalate în prelungiri, minutul 90+1), veștile rele nu se opresc. Echipa va avea o zi mai puțin de odihnă, comparativ cu Fener, așa că partida de la Istanbul se anunță groaznică.

Ar putea fi ultimul meci pentru Șumudică la Malatyaspor, aflată pe locul 18, retrogradabil, cu 15 puncte.

Tehnicianul a avertizat în repetate rânduri că va părăsi echipa, dacă bașkanii nu vor investi în transferuri, pentru a întări lotul. Nu de puține ori, Șumi a declarat că dispune de doar 7-8 fotbaliști care merită să joace în prima ligă din Turcia.

Superbet a pregătit cota 1.38 pentru victorie Fenerbahce.

Fenerbahce vs Malatyaspor 1

Cotă 1.38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol