Etapa a 19-a din Anglia programează duminică, 26 decembrie, de la ora 17:00, un excelent joc de Boxing Day. Manchester City vs Leicester - Cetățenii sunt în vârful clasamentului, dar echipa lui Rodgers știe cum să-l învingă pe redutabilul Guardiola.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

După controverse și meciuri amânate, runda de Boxing Day a fost confirmată în Premier League.

Este o etapă tradițională, cea de pe 26 decembrie - a doua zi de Crăciun, pentru campionatul Angliei. Unul dintre cele mai așteptate meciuri este cel dintre Manchester City și Leicester City.

Echipa lui Guardiola a învins-o recent pe Newcastle cu 4-0, goluri Dias, Cancelo, Mahrez și Sterling.

În replică, oamenii lui Rodgers au ratat ultimele două meciuri de ligă, cu Tottenham și cu Everton, din cauza focarelor de Covid.

Au fost însă pe teren miercuri seară împotriva lui Liverpool, în sferturile de finală ale Cupei Carabao (Cupa Ligii), pierzând la penalty-uri (3-3 după 90 de minute și timpul regulamentar, dar a fost 3-1 la pauză pentru „vulpi”, după o evoluție de senzație a lui Vardy, autorul unei „duble”).

Manchester City conduce în Premier League cu 44 de puncte în 18 jocuri. Bilanțul indică 14 victorii, două egaluri și două înfrângeri.

„Cetățenii” au 8 succese consecutive în Premier League. Ultimul KO în liga națională l-a încasat de la Crystal Palace, pe 30 octombrie.

În cele mai recente 3 meciuri au înscris 12 goluri și n-au primit niciunul. Apărarea lui City a încasat doar 9 goluri, în total, în Premier League.

Echipa lui Guardiola a terminat Grupa A din Liga Campionilor în frunte, în fața echipelor PSG, Leipzig și FC Brugge și, în primăvară, va avea parte de o „dublă” la îndemână cu Sporting Lisabona, în optimile de finală.

Leicester, cu două jocuri de recuperat în Anglia, este pe locul 9, cu 22 de puncte.

În Europa, „vulpile” au terminat pe locul 3 în Grupa C de Europa League, în spatele celor de la Spartak Moscova și Napoli. Mai departe, în Conference League îi va înfrunta pe danezii din Randers.

72 de dueluri în istorie între Manchester City și Leicester. Bilanțul este în favoarea „cetățenilor”, cu 34 de victorii, față de 21 ale adversarilor plus 17 remize.

În ultimul meci din Premier League, trupa lui Guardiola a învins datorită golului decisiv realizat de Bernardo Silva.

Cele două echipe s-au întâlnit și în finala Community Shield, în luna august: succes pentru Foxes prin golul lui Iheanacho.

În cele mai recente 10 meciuri, City și Leicester au marcat împreună mai mult de 3 goluri în doar 3 ocazii. Așadar, două formații solide, care oferă meciuri echilibrate, conform statisticilor.

Superbet propune cota 1.8 pentru 0-3 goluri în meci.

Manchester City vs Leicester
Cotă


0-3 goluri în meci
1.8


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol