În runda cu numărul 19 din Hexagon, ultima a turului, vedetele de la PSG ies la rampă contra penultimei clasate, Lorient, miercuri, 22 decembrie, de la ora 22:00. Lorient a părăsit și Cupa Franței, 0-1 cu Rennes, și are 8 înfrângeri la rând în toate competițiile.

Foto:

Trupa lui Christophe Pelissier respiră greu în Ligue 1: locul 19, la egalitate de puncte cu Metz, locul 18, dar cu 3 puncte peste locul 20, Saint-Etienne.

Pe 24 octombrie, în campionat, avea ultima bucurie, la remiza cu Bordeaux, scor 1-1. Lorient are 15 puncte, față de cele 45 ale liderului PSG. Cel mai slab atac, cu 14 goluri marcate.

Directorul sportiv al vicecampioanei Franței, brazilianul Leonardo, transmite public mulțumirea care i-a cuprins pe parizieni după legitimarea lui Messi.

„Avem un loc de vis. Nu văd limite pentru această echipă. Suntem unici în lume”, a afirmat sud-americanul.

Intervievat de canalul oficial al clubul, mijlocașul italian Marco Verratti a făcut bilanțul primei părți a sezonului.

PSG conduce detașat în Franța și s-a calificat în fazele eliminatorii din Liga Campionilor, după ce s-a luptat în grupă cu Manchester City pentru primul loc.

„Balanța acestei prime părți este cu siguranță pozitivă. Suntem primii în clasament și avem și un anumit avantaj”, a comentat Verratti.

„Oamenii cred că este ușor în Ligue 1, dar nu este. Există echipe competitive, care joacă în cupele europene.

Cred că liga franceză este la fel de dificilă ca și celelalte. Cu siguranță, ne putem descurca mai bine și știm asta, dar cred că cel puțin în prima parte putem fi mulțumiți de ceea ce am făcut”, a afirmat internaționalul italian, bucuros nevoie mare de revenirea suporterilor pe stadioane.

Marco își știe lungul nasului: „În rolul pe care-l am, trebuie să înțeleg repede jocul nou-veniților și să încerc să le pun în valoare calitățile.

E ușor să-i dai o pasă lui Mbappe pentru că, și dacă este prea tare, o recuperează cu viteza lui. Același lucru este valabil și pentru Messi, care poate să aibă un control incredibil cu ambele picioare”.

Verratti, din 2012 la PSG, înscrie rar, dar nu suferă din acest motiv: „Am marcat puține goluri în 10 ani de PSG? În primul rând, încerc să fac echipa să joace mai bine și să pun atacanții în cele mai bune condiții pentru a marca. Acesta este rolul meu principal”.

În clasamentul golgheterilor, Mbappe este, deocamdată, în umbra canadianului Jonathan David, de la Lille, care are 11 goluri.

Starul Parisului se află în plutonul de 5 jucători cu câte 9 goluri înscrise.

„La ce folos să marchez 50 de goluri pe sezon, dacă nu câștig Liga Campionilor?”, a comentat recent Kylian, cu gândul doar la Real Madrid, unde ar putea ajunge din vară.

PSG are duel cu Real Madrid, în „optimile” Ligii Campionilor.

Superbet are în ofertă pariul Total Goluri Oaspeți O2+ (două goluri sau mai multe marcate de PSG), pentru care oferă cota 1.4.

Lorient vs PSG
TGO O2+


Cotă 1.4


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol