​Etapă intermediară în Italia, Spania și Franța, într-o lună decembrie deosebit de încărcată pentru echipele de club de pe continent. Serie A a ajuns la runda cu numărul 19, ultima a turului.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

O echipă Juventus aflată în căutări și în reconstrucție primește acasă o formație Cagliari care sângerează abundent. Cele două se vor înfrunta marți, 21 decembrie, de la ora 21:45.

Din sperietoarea campionatului, Juventus s-a trezit că face parte din pluton. Este pe locul 7, în afara locurilor de cupele europene. 12 puncte până la liderul Inter sunt multe pentru pretențiile familiei Agnelli.

Cu un trecut de jucător și de antrenor la AC Milan și la Inter Milano, antrenorul sârb Sinișa Mihajlovic (Bologna) i-a umilit pe torinezi cu declarația „Juventus este concurenta noastră directă pentru un loc de cupele europene”, înaintea duelului de runda trecută.

Piemontezii, care s-au prezentat fără Dybala și fără Chiesa (accidentați), n-au gustat „aroganța” și le-au pedepsit crunt pe gazde, aplicându-le un 2-0 pe stadionul „Renato Dall’Ara”, de față cu 22.394 de spectatori aflați în tribună.

Lucrurile par să se limpezească în Piemonte. Cuadrado și Dybala se pregătesc să-și prelungească înțelegerile, iar Juve se gândește la câteva lovituri de mercato în iarnă, dorindu-se aducerea francezului Anthony Martial de la Manchester United, profitând de relațiile excelente dintre cele două cluburi.

Italienii și englezii au făcut afaceri grele de-a lungul timpului, numeroși jucători îmbrăcând tricoul ambelor echipe. Câteva nume: Van der Saar, Evra, Pogba și, ultimul, Ronaldo.

În ciuda sincopelor care tulbură parcursul „Bătrânei Doamne”, Massimiliano Allegri își menține optimismul, chiar dacă ritmicitatea nu-l mulțumește pe deplin pe reputatul tehnician: „Văd lumina, dar încă nu suntem obișnuiți cu victoriile etapă de etapă”.

Cagliari pare destinată pieirii din primul eșalon, la finalul sezonului. Eforturile conducerii nu dau roade.

A fost adus un antrenor faimos, Walter Mazzarri, dar rezultatele nu se văd. Aflată pe locul 19, Cagliari are doar 10 puncte, la fel ca și Genoa, iar sub ea se află doar Salernitana (8 puncte).

În Serie A n-a mișcat runda trecută împotriva celor de la Udinese, scor 0-4 (cu Răzvan Marin eliminat în minutul 66 pentru două galbene), dar la mijlocul săptămânii trecute s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Italiei, după 3-1 cu divizionara secundă Cittadella.

Când nu este suspendat sau accidentat, „metronomul” Răzvan Marian nu lipsește din primul 11, mai ales că olandezul Kevin Strootman este indisponibil.

În eventualitatea retrogradării, Cagliari are oarece produse de vânzare, în frunte cu uruguayanul Nahitan Nandez, dorit de granzii Italiei.

Cagliari găsește greu drumul spre gol (o performanță în sine ar fi să puncteze măcar o dată contra „Bătrânei Doamne”) și duce dorul unei victorii în Serie A de mai bine de două luni.

Pe 17 octombrie, sarzii o învingeau pe teren propriu pe Sampdoria cu 3-1. De atunci, peste echipă au trecut 6 înfrângeri și 4 remize în Serie A.

În ultimele 5 meciuri directe, Juventus a câștigat de 4 ori. Singurul succes pentru formația din Sardinia a picat în 2020, în etapa a 37-a din Serie A a sezonului trecut, cu unul dintre goluri marcat de Giovanni Simeone, plecat între timp să scrie istorie la Hellas Verona.

Superbet pune la bătaie cota 2.15 pentru un pariu curajos: Total Goluri Oaspeți O1+ (măcar un gol Cagliari).

Juventus vs Cagliari
TGO O1+


Cotă 2.15


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol