​​Ultima partidă a anului în Liga 1 la fotbal are loc luni, 20 decembrie, de la ora 20:30, în runda cu numărul 21. Dinamo a prins roșu în obraji prin victoria cu Chindia, scor 1-0, dar problemele sunt departe de a fi rezolvate. Confirmat de conducere și cu o victorie în spate, antrenorul Mircea Rednic a prins putere, așa că a dat drumul curățeniei de iarnă în lot.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Tehnicianul i-a expulzat pe veteranii Steliano Filip și Cosmin Matei, care consumau degeaba bugetul și așa firav al echipei, și l-a băgat în ședință pe singurul internațional dinamovist din mandatul lui Mirel Rădoi, Deian Sorescu, pe care-l acuză că nu se omoară cu firea, în așteptarea unui transfer extern.

Răspunsul lui Sorescu a venit la meciul cu Mioveni, de joi seară, când a transformat penalty-ul care le-ar fi adus 3 puncte „câinilor”, dacă gazdele n-ar fi marcat miraculos, de două ori, în prelungiri.

Sanoh a egalat dintr-o altă lovitură de la 11 metri (90+3), iar Rusu a adus victoria la ultima fază (90+5).

Ar fi fost primul succes extern pentru Dinamo. Argeșenii i-au dominat pe oamenii lui Rednic.

Cifrele nu mint: 7-1 la cornere, iar la cartonașe galbene, 5-2 pentru Dinamo, după ce oaspeții au folosit în exces intervențiile neregulamentare, un alt semn de neputință.

Este un meci de orgoliu pentru Mircea Rednic, plecat de la Viitorul (actualul Farul) cu coada-ntre picioare, după ce nu și-a putut impune filosofia.

Obișnuit să lucreze cu „mercenari”, antrenorul a eșuat în tentativa de a modela elemente promovate de la Centrul de Copii și Juniori.

Învins de ultima clasată, Poli Iaşi, în luna aprilie, scor 1-2, Rednic a fost nevoit să plece de la FC Viitorul, la începutul lunii aprilie. Iar despărțirea nu a fost prea plăcută pentru „Puriu”, căruia i-a fost făcută publică și motivarea „sentinței”: lipsa rezultatelor.

„Din cauza lipsei de rezultate, conducerea FC Viitorul Constanţa a decis să întrerupă colaborarea cu antrenorul Mircea Rednic, căruia îi mulţumim pentru munca depusă pentru clubul nostru”, a fost anunţul postat pe site-ul oficial al grupării constănţene.

Palmaresul lui Rednic pe banca tehnică a Viitorului a fost unul dezastruos: două victorii, 9 egaluri şi 7 înfrângeri în 18 meciuri.

Revenit la „butoanele” echipei, Gică Hagi trage tare pentru un loc de play-off. Nu se simte prea bine în deplasare, dar adversarul îi permite să se desfășoare.

„Regele” este supărat că dă doar peste rivali care fac anti-joc, cazul Sepsi, dar Dinamo, la câtă lipsă de organizare arată, nu este un astfel de caz, „câinii” lăsând multe spații libere.

În runda cu numărul 6, Farul a umilit-o pe Dinamo, scor 3-0. Dubla lui Jefte și reușita lui Ganea au adus succesul pentru dobrogeni. Înainte, în 2009, pe când exista „vechiul Farul”, 4-1 pentru Dinamo la Constanța.

Superbet propune cota 1.75 pentru PsF 2 (Pauză sau Final 2).

Dinamo vs Farul
PsF 2


Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol