​Liga 1 la fotbal se oprește în acest an la etapa a 21-a, care programează duminică, 19 decembrie, de la ora 20:30, un meci interesant pe stadionul „Municipal” din Sf. Gheorghe. Sepsi n-a pierdut niciun meci din ultimele 5 jucate cu FCSB. În ultimul joc direct, derulat în etapa a 6-a, partida s-a încheiat fără o învingătoare: 1-1.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Au fost două meciuri, în 2021, cu Sepsi în postura de gazdă. Ambele s-au terminat la egalitate, 2-2 pe 16 mai și 1-1 pe 10 aprilie.

Pe 25 aprilie, Sepsi învingea cu 3-2 la București, pe banca „roș-albaștrilor” fiind același Toni Petrea. Dincolo, pe bancă stătea Leo Grozavu, cel care i-a făcut loc lui Cristiano Bergodi.

12 victorii și o remiză (0-0 cu Voluntari) are FCSB în ultimele 13 partide din Liga 1, traseu impresionant pentru gruparea bucureșteană pregătită de Edward Iordănescu și de Toni Petrea.

Are 46 de puncte, locul 2 lejer asigurat și dă al doilea marcator al campionatului, Florin Tănase, cu 9 goluri, la fel ca și craioneanul Andrei Ivan.

Sepsi a fost pusă pe linia de plutire de Cristiano Bergodi. Echipa n-a mai pierdut de pe 25 octombrie, 0-2 cu CFR Cluj, în deplasare.

Era primul meci al italianului pe banca grupării din Sf. Gheorghe. De atunci, 9 meciuri fără eșec (7 în Liga 1 și două în Cupa României: 1-0 cu FC Craiova 1948 și 2-1 cu Chindia Târgoviște).

Au fost 6 victorii și 3 remize, ultima cu FC Argeș, în runda intermediară, scor 1-1. Sepsi este pe locul 10, cu 25 de puncte și calificată în semifinalele Cupei, unde are meci cu CS Universitatea Craiova. Așadar, trece în 2022 liniștită și cu speranțe pentru cucerirea unui trofeu.

Antrenorul peninsular este printre puținii care l-au înfruntat pe patronul FCSB, Gigi Becali, dându-l afară din vestiar. O sfidare pentru care a plătit cu postul.

Romeo Surdu, fost la FCSB în perioada 2007-2011, a povestit cum a fost dat afară Cristiano Bergodi de la echipă. Italianul i-a antrenat pe bucureșteni în 13 meciuri.

„Când Bergodi a intrat în vestiar, Becali era acolo deja. <>. Bergodi nu i-a spus <>, i-a spus altfel. Apoi, Becali i-a spus că de mâine nu mai e antrenor și asta a fost. Toți jucătorii ne-am dus după el, să-l ducem înapoi, e un om magnific”, povestea Surdu.

Evenimentul povestit de fostul atacant a avut loc la meciul cu Sheriff Tiraspol din 2009. FCSB juca în grupele Europa League și a remizat atunci, 0-0, pe teren propriu.

Superbet are cota 3.2 pentru remiză, un rezultat des întâlnit între cele două formații.

Sepsi vs FCSB X


Cotă 3.2

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol