La finalul acestei săptămâni se încheie turul în Bundesliga, prima ligă de fotbal a nemților. Etapa a 17-a din Germania are loc după o rundă intermediară. Campioana Bayern Munchen iese la atac vineri, 17 decembrie, ora 21:30, împotriva echipei VfL Wolfsburg.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bayern Munchen n-are rivală în campionat. A arătat-o din plin și în runda de marți, la 5-0 cu Stuttgart, în deplasare.

Nici în acest sezon, Borussia Dortmund nu arată că este capabilă să-i încurce pe bavarezi.

Pare duelul, la o altă scară, bineințeles, din România, unde CFR Cluj, cu un lot experimentat și echilibrat, caută și găsește titlul, iar FCSB vrea doar să facă bani, promovând tineri pe care să-i scoată la mezat.

La nemți, bavarezii sunt cei pentru care ratarea titlului ar fi un dezastru.

„Galben-negrii” de la Dortmund sunt focusați pe obținut lichidități, iar următorul produs pentru export este norvegianul Erling Haaland.

Când vorbim despre Bayern, singurele probleme sunt cele pe care și le produce singură. Așa s-a întâmplat la 2-1 cu Mainz, când a fost nevoită să revină de la 0-1. Și mai sunt emoțiile date de Covid.

Starul Joshua Kimmich nu poate fi folosit. El spune că ar fi trebuit să se vaccineze mai devreme, după ce a suferit o problemă pulmonară din cauza Covid-19.

Kimmich şi-a exprimat anterior reticenţa de a se vaccina din cauza “temerilor şi îngrijorărilor” cu privire la vaccin.

Tânărul de 26 de ani a fost testat pozitiv la Covid-19 luna trecută, dar încă nu s-a putut întoarce la antrenamente, deoarece medicii i-au găsit lichid la plămâni, ceea ce îl va ţine în afara terenului până în 2022.

De asemenea, i s-a spus că activitatea intensă ar putea duce la probleme cardiace şi efecte pe termen lung.

„Există motive bune pentru a fi vaccinat. Privind în urmă, ar fi trebuit să fi luat decizia de a mă vaccina mai devreme”, a declarat Kimmich, pentru ZDF.

Din cauza infectării, jucătorul a lipsit până acum la patru partide din campionat, inclusiv la Der Klassiker, împotriva celor de la Borussia Dortmund, şi în două meciuri de Champions League.

VfL Wolfsburg este în cădere și nu are forța de a pune probleme liderului.

A ieșit de tot din Ligă, învinsă acasă de Lille, 1-3. Urmarea? N-a prins nici locul 3, de Europa League. S-a ales cu poziția a 4-a în Grupa G a Ligii Campionilor, după Lille, Salzburg și Sevilla.

Superbet are în ofertă I ONG (Total Goluri Oaspeți Prima Repriză), oaspeții nu marchează are cota 1.4.

Bayern vs Wolfsburg I ONG


Cotă 1.4


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol