După ce a aflat că o va înfrunta pe Inter Milano în optimile de finală ale Ligii Campionilor, Liverpool reia asaltul în Premier League. Joi, 16 decembrie, de la ora 22:00, trupa „cormoranilor” o va pune în mare încurcătură pe codașa Newcastle.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Liverpool, cu 45 de goluri marcate în campionat, are un atac stelar, cu 4 „tunari” în topul golgheterilor: Salah (14), Jota (8), Mane (7) și Firmino (4).

Alături de aceștia, belgianul Origi apare deseori de pe bancă și salvează corabia, așa cum s-a întâmplat cu Wolverhampton. Va fi asalt la poarta oaspeților, pe „Anfield”.

La Newcastle, echipa n-a decolat, dar investițiile urmează să fie făcute.

Newcastle curtează pe toată lumea. „Coțofenele” sunt pe penultimul loc, cu 10 puncte.

Formația a fost preluată de grupul de investiții din Arabia Saudită condus de Mohammed Bin Salman. Anunțul a fost întâmpinat cu bucurie de fani.

Milionarul Mike Ashley deținea clubul din Premier League de 14 ani, dar era contestat vehement de fanii "Magpies", pentru că nu a investit sumele promise.

Tranzacția a fost de 300 de milioane de lire sterline, aproximativ 352 milioane de euro.

Familia regală din Arabia Saudită are o avere colectivă estimată la 1.4 trilioane de dolari, iar proprietățile personale ale prințului moștenitor Mohammed bin Salman Al Saud ar avea o valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari. De asemenea, Saudi Arabia Public Investment Fund ar avea la dispoziție 500 de miliarde de dolari pentru investiții.

Bin Salman s-ar afla astfel în competiție cu rivalii regionali Mansour bin Zayed Al Nahyan (Emiratele Arabe Unite / Manchester City), Tamim bin Hamad Al Thani (Qatar / PSG), Salman bin Hamad Al Khalifa (Bahrain / Paris FC) și Farhad Moshiri (Iran / Everton).

Clubul este un colos adormit al Premier League. Newcastle United, unul dintre puținele cluburi din Premier League care mai erau deținute de un afacerist britanic, a mai fost dorit de miliardarul american Henry Mauriss, care ar fi făcut o ofertă concretă de de 390 milioane de euro (350 milioane de lire sterline), retrasă din cauza pandemiei de Covid-19.

Înființată în 1892, Newcastle a câștigat titlul de 4 ori și Cupa Angliei de 6 ori.

Pentru „alb-negri” au evoluat, de-a lungul anilor, jucători importanți precum Alan Shearer, Paul Gascoigne, Shay Given, Kevin Keegan, Peter Beardsley, Andy Cole, John Barnes, Ian Rush, Michael Owen, Gary Speed sau Stuart Pearce.

Presa engleză se așteaptă la investiții importante în transferuri, de peste 300 de milioane de euro, printre jucătorii despre care se speculează că pot ajunge la Newcastle aflându-se Coutinho (FC Barcelona), Cavani (Manchester United), Bale (Real Madrid), Martial (Manchester United), Koulibaly (Napoli), Alonso (Chelsea), Shaqiri (Liverpool), Lacazette (Arsenal), Kessie (AC Milan), Vlahovic (Fiorentina), Dembele (FC Barcelona), Guedes (Valencia), Paredes (PSG) sau Handanovic (Inter Milano).

Superbet are cota 1.45 pentru peste 9.5 cornere în meci.

Liverpool vs Newcastle
Cotă


Peste 9.5 cornere
1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol