Etapa a 20-a din Liga 1 la fotbal, o rundă intermediară, oferă un duel încins între două formații situate în împrejurimile Capitalei, zona Ilfov, o regiune care a înflorit economic ca urmare a boom-ului imobiliar.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Ridicarea numeroaselor ansambluri rezidențiale a trimis către autorități, sub formă de taxe și de impozite, sume însemnate de bani, iar o parte s-au dus către echipele de fotbal, sub formă de sponsorizări.

Academica Clinceni și FC Voluntari sunt două formații-hibrid, fără tradiție și fără suporteri, dar cu potențial financiar peste media campionatului (mai ales Voluntari), multe resurse fiind pompate dinspre Primărie. Meciul lor direct se joacă marți, 14 decembrie, de la ora 17:30.

Echipele se află la poli opuși în ierarhia la zi. Academica a părăsit pentru scurt timp ultima poziție, după victoria neașteptată cu 2-1 în fața formației FC Craiova 1948.

Băieții din Clinceni sunt în plin fuleu al unui galon nebun, de nimeni anticipat.

După ce a scăpat de antrenorul Ionuț Chirilă, Academica a bătut-o pe Dinamo și i-a biruit pe olteni chiar în Bănie.

Echipa s-a ridicat când părea îngropată și destinată ligii secunde, apoi anonimatului, un circuit pe care îl parcurge acum fosta campioană Astra Giurgiu.

De la criza începută cu Ilie Poenaru și prelungită de Chirilă, Academica dă semne de viață cu un antrenor necunoscut, John Ene, o manta de vreme rea, și cu Adrian Falub, recent instalat director tehnic.

Iar victoria contra Craiovei a produs deranj mare în Bănie, unde patronul-antrenor Adrian Mititelu, aflat după gratii, a ordonat schimbarea lui Eugen Trică.

Astfel, Craiova are al 4-lea antrenor într-un tur de campionat (în ultimele două runde din 2021, echipa va fi condusă de preparatorul fizic Dan Vasilică).

Voluntari este echipă de play-off în actualul sezon, așa cum a fost Clinceni în stagiunea trecută.

Cel mai probabil, trupa fostului internațional Liviu Ciobotariu se va bate pentru ultimul loc al podiumului cu CS Universitate Craiova (dacă nu cumva Rapid și Botoșani le vor încurca planurile), considerând că primele două locuri vor fi împărțite de CFR Cluj și de FCSB, echipele care se luptă pentru titlu având cele mai multe soluții și cele mai performante „arme”.

În meciul direct, ilfovenii i-au condus pe olteni până în penultimul minut de joc.

S-a terminat 1-1, iar Voluntari este pe 3, cu 33 de puncte, devansând Rapid (31), Craiova și Botoșani (ambele cu 30).

Distanța Voluntariului față de locul 2, ocupat de FCSB, este mare: 10 puncte, greu de recuperat chiar și după înjumătățire.

În tur, în etapa a 5-a, Adam Nemec a adus victoria pentru Voluntari cu golul din minutul 47. Probabil că, la retur, echipele se vor deschide mai mult și vor apărea mai multe goluri pe tabelă.

Superbet are în ofertă cota 1.7 pentru PsF 2 (pauză sau final 2).

Clinceni vs Voluntari PsF 2


Cotă 1.7


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol