Serie A a ajuns la etapa a 17-a și are în program luni, 13 decembrie, de la ora 21:45, disputa dintre AS Roma și Spezia Calcio. Sunt 9 poziții diferență în clasament între cele două adversare. Formația capitolină este pe locul 8 și n-ar prinde cupele europene, dacă s-ar încheia campionatul după 16 runde.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Jose Mourinho, antrenorul Romei, nu este încă pus în discuție, dar răbdarea tuturor celor din Capitală ar putea lua sfârșit cât de curând.

Motive de supărare există cu duiumul. Echipa duce lipsă de constanță și de consistență.

Roma arată ca o formație mică, de mijlocul clasamentului, deși numele importante nu lipsesc din lot.

S-au cam adunat umilințele în dreptul portughezului, în mandatul său la AS Roma, care vine după eșecul de la Tottenham.

După lecția de norvegiană primită de la Bodo/Glimt în grupele Conference League (1-6 în deplasare și 2-2 în Italia), campioana Inter Milano i-a administrat un sec 3-0 pe „Olimpico”, runda trecută, în Serie A.

Iar înainte, Roma a cedat la o formație medie, Bologna, scor 0-1. Specialiștii din Peninsulă îi reproșează lui „Mou” că, dincolo de rezultate, Roma joacă un fotbal învechit, cu soluții limitate.

Nu mai este loc de pași greșiți pentru romani. Tehnicianul portughez se pregătea să-l lanseze pe tânărul Felix Afen-Gyan, 18 ani, dar ghanezul s-a îmbolnăvit de Covid chiar când începuse decolarea.

AS Roma vine după deplasarea din Bulgaria, unde a avut meci cu ȚSKA Sofia, ultima clasată din Grupa C a Conference League.

Mourinho, care a declarat că vrea să câștige competiția europeană în care este angrenat, a recunoscut momentul dificil traversat de echipă: „Suntem în dificultate. Rui Patricio, Smalling și Mkhitaryan au fost odihniți pentru campionat”.

Romanii au învins joi cu 3-2 și au terminat grupa pe primul loc, profitând de remiza celor de la Bodo/Glimt în Ucraina, 1-1 cu Zoria Lugansk.

Spezia are 4 bătăi încasate și un egal, 2-2 cu Sassuolo, în ultimele 5 partide.

Pe 6 noiembrie obținea ultimul succes, 1-0 cu AC Torino, acasă. Locul 17 pentru Spezia, cu 12 puncte. Sub ea sunt cele 3 poziții care duc în Serie B.

Ultima confruntare a adus o remiză spectaculoasă, scor 2-2, în etapa a 38-a din sezonul trecut. Era 23 mai 2021. Spezia a condus cu 2-0 pe teren propriu, dar El Shaarawy și Mkhitaryan au egalat după pauză.

Tot în acest an, cu Roma gazdă, 0-3 pe 19 ianuarie (Cupa Italia) și 4-3 (Serie A) pe 23 ianuarie 2021. Apoi, în 2015, 0-0, dar cu calificare la penalty-uri pentru Spezia în sferturile de finală ale Cupei.

Superbet pune la bătaie cota 1.57 pentru combo Final 1 și Goluri (1&2+), adică victorie AS Roma și două sau mai multe goluri marcate în meci.

AS Roma vs Spezia
Cotă



1.57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol