​Campionatul de fotbal al României continuă cu etapa a 19-a, care programează luni, 13 decembrie, de la 20:30, duelul dintre Dinamo București și Chindia Târgoviște.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Perioada tulbure prin care trece Dinamo i-a făcut pe fani să fie tot mai duri cu echipa, dar și cu oamenii care au putere de decizie în club.

Aceștia au luat cu asalt pagina Peluzei Cătălin Hîldan, care în trecut era folosită pentru a transmite comunicate din partea DDB, și au criticat strategia care a dus echipa pe penultimul loc.

Totuși, suporterii din PCH speră că oamenii vor înțelege că echipa are nevoie mai mult ca oricând de susținere și au făcut un apel la mobilizare pentru meciul care urmează să se joace luni seară în compania celor de la Chindia Târgoviște.

"Următoarea partidă se joacă cu spectatori. Dinamo București, echipa din Stefan cel Mare, joacă altfel dacă ești prezent in PCH!", a fost mesajul Peluzei Cătălin Hîldan.

Astfel, după intrarea în vigoare a noilor norme, la evenimentele sportive vor putea asista spectatori în limita a 50% din capacitatea totală a arenei. În prezent, este permisă deschiderea arenelor la doar 30% din capacitate.

De asemenea, vor fi eliminate și scenariile în care, în cadrul aceleiași etape, unele meciuri se desfășoară cu spectatori, în timp ce la altele porțile sunt închise pentru fani din cauza orei la care au fost programate.

Concret, după aprobarea noului set de regulări, publicul va putea asista la evenimentele sportive organizate în intervalul orar 05:00 - 22:00. Așadar, la meciul dintre Dinamo și Chindia vor putea intra peste 7.500 de spectatori, capacitatea arenei din Ștefan cel Mare fiind de 15.300 de locuri.

Se poate intra pe stadion și pe baza testului. Potrivit anexei de la Hotărârea CNSU din 7 decembrie, la evenimentele sportive pot asista persoanele vaccinate cu schema completă, cele care au trecut prin boală în ultimele șase luni și, o noutate, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR făcut în urmă cu maximum 72 de ore sau al unui test rapid făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Săptămâna trecută, la Dinamo au avut loc ședințe. Mircea Rednic a primit un vot de încredere din partea celor mai importanți oameni din club, astfel că va continua la echipă. Dorința liderilor vestiarului, aceea ca "Puriul" să plece, a fost sufocată din fașă.

"Decizia a fost să strângem rândurile, să ne comportăm ca o echipă și să facem tot ce ține de noi pentru ca Dinamo să revină acolo unde îi e locul. Susținere totală pentru Rednic, suntem consecvenți", a declarat Răzvan Zăvăleanu.

În ceea ce-i privește pe jucătorii Cosmin Matei și Steliano Filip, vedetele excluse de la prima echipă, aceștia vor rămâne în lotul B, urmând să se antreneze, în continuare, alături de Costi Nica, Mihaiu, Moldoveanu, Dudea sau Neicuțescu.

Soarta lor va fi decisă în iarnă, atunci când șefii vor trage linie și vor vedea pe ce jucători se vor mai baza și în 2022, un an crucial pentru întreaga suflare dinamovistă.

Zăvăleanu a anunțat că în Ștefan cel Mare se pregătesc mutări de amploare în pauza competițională.

Pentru a stabiliza bugetul clubului, Dinamo trebuie să disponibilizeze peste 15 fotbaliști.

"În iarnă, urmează să reducem lotul la 25 de jucători. Acum sunt în jur de 40. Domnul Rednic are un buget care trebuie să-i cuprindă pe cei 25 de fotbaliști.

Cei care au venit după ce am scăpat de interdicția de trasferuri au cu toții clauză de reziliere unilaterală. E clar că Rednic nu se înțelege cu anumiți jucători" a afirmat Zăvăleanu.

Sunt 10 puncte diferență între cele două formații. În alte vremuri, Dinamo era echipa de deasupra în clasament. Acum, gruparea din Ștefan cel Mare agonizează, fiind ultima, cu 9 puncte (golaveraj 13-39).

Înainte de startul rundei, Chindia era pe locul 11, cu 19 puncte. Alarmant este că are 4 meciuri la rând fără victorie. Ultimele două partide au adus înfrângeri: 0-1 cu CFR Cluj și 1-2 cu Sepsi, în sferturile de finală ale Cupei.

Antrenată de un fost fundaș, Emil Săndoi, Chindia pierde greu, dar și câștigă la fel de dificil, cu scoruri-limită.

În tur, pe 8 august, Chindia a învins cu 1-0 (gol marcat de atacantul Daniel Florea).

Superbet acordă cota 1.45 pentru șansa dublă 1X la final (Dinamo câștigă sau face egal la finalul celor 90 de minute).

Dinamo vs Chindia 1X
Cotă 1.45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol