Vicecampioana din Liga 1 la fotbal reia asaltul în campionat, în tentativa de a se apropia de liderul CFR Cluj. Trupa din Capitală are meci sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 20:30, cu Gaz Metan Mediaș, în etapa a 19-a.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Distanța între echipele care și-au disputat titlul în sezonul trecut este de 8 puncte, iar dacă acum ar începe play-off-ul, punctele s-ar înjumătăți, iar ecartul ar fi de 4 puncte.

Așadar, liderul nu doarme liniștit având FCSB-ul pe urme.

Bucureștenii vin după un meci în care brigada de arbitri le-a suflat în pânze.

Iar asta i-a făcut să izbucnească pe cei din Gruia. Aproape instantaneu, taberele s-au încăierat.

Scandalul a fost purtat de doi oficiali aflați acum în tabere opuse, dar care au lucrat alături de Dan Petrescu pentru titlul Unirii Urziceni din 2009: Mihai Stoica și Bogdan Mara.

Managerul general de la FCSB i-a răspuns dur oficialului ardelean, care se declarase „dezgustat” de greșelile de arbitraj din meciul roș-albaștrilor cu UTA (2-1), joc „măcinat” de erori ale brigăzii.

Golul de 1-0 a venit în urma unui penalty dictat după un duel între Octavian Popescu și Roger.

Reluările TV nu au relevat un contact concret între cei doi fotbaliști.

Penalty-ul din care s-a înscris golul decisiv, de 2-1, a venit după ce mingea ieșise în afara terenului cu întreaga-i circumferință, fapt nesancționat de arbitri.

„Mie mi se pare dubios că Mara umblă cu farduri în poșetă, la el prin oraș. E un nimeni pe stradă!

Dacă pe Balaj îl mai ascult, ce spune Mara nu pot să comentez”, a atacat sub centură MM, ca răspuns la afirmațiile lui Mara.

„E clar că te simți extraordinar de frustrat când vezi ce se întâmplă. UTA și-a jucat bine șansele, dar cu acele două penalty-uri acordate de niciunde, care n-au fost absolut deloc... E viciere de rezultat, strigător la cer”, afirmase directorul sportiv de la CFR Cluj

Același Mara scosese primul sabia, indicând o linie pro-FCSB.

„Problema e că nu e primul meci la care se întâmplă asta, la această echipă. Sunt 5-6 meciuri în care au fost avantajați flagrant de arbitri, cu decizii foarte clare în favoarea lor, care au decis meciul.

Se mai întâmplă greșeli, fără VAR, dar nu în felul acesta și nu doar în favoarea unei echipe. Nu am o explicație.

De ce n-au greșit și în favoarea celeilalte echipe? Din ce scrie în presă și ce se întâmplă, reiese că FCSB e o echipă ajutată de arbitri”, a mai spus Mara.

Concluzia este evidentă. După ce Craiova pare să fi ieșit din calculele pentru titlu, FCSB o sperie cel mai tare pe CFR.

„Ne temem pentru titlu, dacă vor continua lucrurile cum au fost în ultima perioadă, ușor nu va fi.

Se înjumătățesc punctele și adversarii se pot apropia de noi. Sunt puncte luate pe teren, muncite, în niciun alt campionat nu se înjumătățesc”, a glăsuit același Bogdan Mara.

La Mediaș, FCSB se va lupta, sâmbătă, cu o formație în creștere. A câștigat runda trecută la Pitești, 2-1 cu FC Argeș, după ce remizase acasă cu Farul, scor 1-1.

Înainte, un 0-1 cu Mioveni, în deplasare. Antrenorul Ilie Poenaru a fost dorit de Gigi Becali la FCSB, în trecut, dar tehnicianul n-a dorit să se despartă de Academica Clinceni, echipa la care lucra pe atunci și pe care a reușit s-o ducă în play-off.

La Superbet, pariul PsF X (pauză sau final egalitate) beneficiază de cota 1.75.

Gaz Metan Mediaș vs FCSB PsF X


Cotă 1.75


* cote valabile la ora publicării acestui articol