Alungată de pe primul loc al ierarhiei din Premier League ca urmare a eșecului din derby-ul londonez cu West Ham United, scor 2-3, Chelsea aleargă disperată să-și recupereze poziția.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Prima ocazie i se ivește sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 17:00, în etapa a 16-a din campionatul de fotbal al Angliei.

În clasament, Chelsea Londra (33p) a fost devansată de Manchester City (35p), campioana din 2021, și de Liverpool (34p), campioana din 2020.

Chelsea, campioana en-titre a Europei, calificată fără emoții în optimile de finală ale Ligii Campionilor, se pregătește pentru cea mai încărcată lună a sezonului.

Dar meciul de miercuri, de la St. Petersburg, a scos din nou la iveală blocajul psihic afișat de echipă la partida cu West Ham.

Jocul cu Zenit s-a terminat 3-3, iar Chelsea merge în primăvara europeană de pe locul secund în grupă, fiind devansată de Juventus Torino.

Chelsea avea nevoie de victorie, pentru a termina prima în Grupa H, dar a încasat gol în prelungiri și tot castelul construit în cele 5 etape i s-a năruit.

Echipa pare fără busolă, chiar dacă nu se poate vorbi despre o criză.

Antrenorul german Thomas Tuchel așteaptă reintrarea în formă a „tancului” Romelu Lukaku.

Belgianul a revenit după o accidentare, a marcat un gol în deplasarea din Rusia, dar are nevoie de mai multe minute pentru a se dezlănțui în fața porții.

În fața „albaștrilor” vor sta, sâmbătă, băieții lui Marcelo Bielsa, o echipă schimbată în rău comparativ cu sezonul trecut.

Dacă în stagiunea trecută a „atentat” cu argumente la pozițiile de Europa, acum, Leeds tremură pentru locul său în prima divizie.

Iar alarma sună de multișor. Locul 15, cu 16 puncte, la 6 „lungimi” de locul 18, ultimul care retrogradează (locurile 18, 19 și 20 au același număr de puncte, 10).

În meciurile directe, Chelsea n-a cedat în fața celor de la Leeds din 2003 încoace.

În acest an, pe 13 martie, duelul direct s-a terminat 0-0. În rest, victorii ale londonezilor (3-1 în 2020, 5-1 în 2012 și 1-0 în 2004). Iar în 2003, o remiză: 1-1.

La meciul de acum 18 ani, Adrian Mutu, fost la Chelsea, a primit cartonaș galben, în minutul 88.

Au marcat Pennant (Leeds), respectiv Duff (Chelsea). La Chelsea mai jucau, la vremea respectivă, nume precum Terry, Lampard, Cole, Crespo, Gallas, Hasselbaink, Makelele, Melchiot, Bridge sau Gronkjaer, sub comanda italianului Claudio Ranieri, cel care anul următor avea să fie înlocuit cu portughezul Jose Mourinho.

Superbet are în ofertă cota 1.42 corespunzătoare pariului „total goluri gazde G2+” (două sau mai multe goluri marcate de Chelsea).

Chelsea vs Leeds G2+


Cotă 1.42


* cotă valabilș la ora publicării acestui articol