Etapa a 19-a din Liga 1 la fotbal demarează vineri, 10 decembrie, de la ora 20:30, cu un meci care aduna odinioară pasiuni, dar care acum poate demite antrenori. În tur, giuleștenii au învins cu 1-0. De atunci, a avut loc un meci amical, terminat nedecis, scor 2-2. Cele două sunt vecine de clasament. Rapid stă pe locul 7, cu 28 de puncte, iar FC Argeș se află pe locul 8, cu 27 de puncte.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Giuleștenii au pierdut cu Farul Constanța, după ce remizeseră cu CS Mioveni și cu Chindia Târgoviște.

Ținta principală rămâne salvarea de la retrogradare, însă o calificare în play-off n-ar fi chiar un miracol.

Deși s-au adunat 3 meciuri fără victorie în campionat, giuleștenii sunt doar la un punct de locul 6, ultimul care duce în play-off, ocupat în prezent de FC Botoșani.

Dumitru Dragomir, fost șef la LPF, îi avertizează pe oficialii Rapidului că nu trebuie să ia în calcul demiterea lui Mihai Iosif.

„Corleone” este de părere că antrenorul a făcut minuni pe banca giuleștenilor, dar că în ultimele meciuri din 2021, cu FC Argeș, FCSB și cu Botoșani, nu are șanse să obțină puncte.

„Dacă-l dau pe Iosif afară, vor trage alături de Dinamo să nu retrogradeze. Se înjumătățesc punctele și ar fi la 8 puncte de locurile retrogradabile.

Ai pierdut două jocuri și te-ai dus! Nu cred că cei din conducerea Rapidului iau în calcul schimbarea lui Iosif. Să ia în calcul recuperarea cât mai rapidă a jucătorilor de valoare.

Rezultatele Rapidului sunt peste așteptări, gândiți-vă că e o nou promovată.

Iosif a luat echipa de pe locul 12 în liga secundă. Nu i-a dat nimeni nicio șansă să intre în prima ligă și a promovat. Acum are 3 meciuri foarte grele, însă mă îndoiesc că va câștiga vreunul dintre ele, cu atâția accidentați”, a declarat Dragomir.

Piteștenii au pierdut surprinzător acasă cu Mediaș, dar imprevizibilul face casă bună cu formația lui Andrei Prepeliță.

Pe 27 noiembrie, Argeșul s-a întors cu toate punctele de la Arad, un teren pe care se câștigă greu.

Totuși, eșecul cu Gaz Metan i-a scos din minți pe suporterii „vulturilor”, care au cerut demisia antrenorului.

„Fanii au mai cerut demisia şi în primele meciuri. Suporterii la Piteşti sunt foarte exigenţi, ei ştiu acea echipă mare a Piteştiului şi au pretenţii de la noi.

Ştim asta, încercăm să le satisfacem dorinţele, dar azi atât s-a putut. Nu cred că echipa a jucat rău, am avut ocazii, am dominat adversarul.

E decizia suporterilor ce strigă, noi muncim şi facem totul să fie bine. Suntem piteşteni şi nicidecum nu am face ceva împotriva echipei.

În fotbal e momentul şi momentul de astăzi n-am ştiut să-l gestionăm”, s-a apărat tehnicianul Andrei Prepeliţă.

Piteștenii se plâng de arbitraj, în această parte a sezonului. Și nu o fac fără motive întemeiate.

FC Argeș este una dintre cele mai dezavantajate echipe din Liga 1, cu șase greșeli-contra în decurs de 18 etape.

Argeșenii sunt totuși mulțumiți că merg pe două fronturi. Sunt în semifinalele Cupei României, alături de CS Universitatea Craiova, Sepsi Sf. Gheorghe și FC Voluntari.

Superbet oferă cota 1.45 pentru G1+ (gazdele, Rapid, marchează cel puțin un gol).

Rapid vs FC Argeș
G1+

Cotă 1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol