Din favorită la câștigarea Grupa C a Ligii Europa la fotbal, Napoli a ajuns să aibă emoții pentru calificare în ultima etapă, programată joi, 9 decembrie, de la ora 19:45. Formația de lângă Vezuviu are o misiune chinuitoare acasă cu Leicester, o formație solidă, călită în luptele teribile din Premier League, dar care nu traversează o perioadă prea grozavă.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Clasamentul grupei o are la șefie pe Leicester (8 puncte). Pe locul doi sunt rușii de la Spartak Moscova, 7 puncte, la egalitate de puncte cu Napoli.

Pe ultimul loc se găsește trupa poloneză Legia Varșovia, cu 6 puncte. Așadar, toate cele 4 echipe au șanse de calificare.

Fără golgheterul nigerian Victor Osimhen, accidentat, belgianul Dries Mertens va trebui să iasă la rampă, pentru a suplini și absența celuilalt „greu” din atac, italianul Lorenzo Insigne.

Lista cu indisponibilii de la Napoi îi mai cuprinde pe Koulibaly, Lobotka, Manolas, Zambo și pe Zanoli.

Nu doar englezii, ci și gazdele de joi sunt în scădere de turație. Din lider în Serie A, Napoli a aterizat pe locul 3, după cele două formații ale orașului Milano, AC Milan și Inter.

Două rezultate nefericite i-au pricinuit căderea, 2-2 cu Sassuolo și 2-3 cu Atalanta Bergamo. Ultimul meci a fost jucat de Napoli chiar pe stadionul propriu.

Leicester are un parcurs șovăielnic în Anglia, unde ocupă locul 11.

Echipa s-a întors bătută din deplasare, 1-2 cu Aston Villa.

„Vulpile” duc lipsa coordonatorului belgian Tielemans, iar la orizont sunt meciuri grele, în luna decembrie, una extrem de încărcată, ca și calendar: Newcastle (12 decembrie), Tottenham (16), Everton (19), Liverpool (22, Cupa Ligii), City (26), Liverpool (28).

Danezul Kasper Schmeichel are probleme medicale, făcându-se eforturi pentru recuperarea lui.

Noua formulă din cupele europene spune că prima clasată din grupa de Liga Europa va merge direct în optimile de finală, a doua va merge în optimile de finală împotriva unei echipe retrogradate din Liga Campionilor, iar a treia va coborî în Conference League (în optimile de finală).

Napoli se bucură că trupa lui Brendan Rodgers nu este de neînvins.

Foxes au câștigat doar un punct în ultimele două etape din Premier League, remizând cu 2-2 la Southampton.

Iar napoletanii nu uită că au câștigat ultimul lor mare meci pe teren propriu împotriva unei echipe din Premier League: 2-0 cu Liverpool, pe 17 septembrie 2019 (goluri Dries Mertens și Fernando Llorente).

La Superbet, Final 1 (victorie Napoli) are cota 2.13.

Napoli vs Leicester
1

Cotă 2.13


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol