Ultima etapă din faza grupelor în Liga Campionilor la fotbal începe marți, 7 decembrie, când se decide clasamentul final în Grupa B, de la ora 22:00. O grupă infernală, dominată dictatorial de Liverpool, campioana Europei din 2019.

Pontul zileiFoto: Profimedia

„Cormoranii” au evoluat fără greșeală de-a lungul celor 5 runde, acumulând maximum de puncte (15).

Iar în ultima etapă vor fi complet deconectați, aproape că se pot considera în vacanță.

Astfel, în cursă au rămas 3 echipe care luptă pentru două poziții de Europa: FC Porto (5p), AC Milan (4p) și Atletico Madrid (4p).

Primele două locuri permit continuarea competiției în Liga Campionilor, iar locul 3 este dedicat fazei următoare din Liga Europa.

Ca formație calificată glorios în „optimi”, Liverpool ar putea odihni, la jocul de marți, anumiți titulari, situație care le-ar permite italienilor să se apropie mult mai ușor de obținerea celor 3 puncte.

Pentru AC Milan, victoria este obligatorie, iar din acest motiv concentrarea este maximă. În celălalt meci, în Portugalia se vor duela FC Porto și Atletico Madrid.

Exceptând prima poziție, se poate întâmpla chiar orice în grupă.

Dacă AC Milan câștigă cu Liverpool, iar Atletico Madrid bate în Portugalia, FC Porto pierde totul, urmând să ajungă pe ultimul loc, deși, după 5 etape, se fălește că are rezervat locul de Ligă.

AC Milan s-a salvat etapa trecută grație victoriei de la Madrid, de pe „Wanda Metropolitano”.

Câștigând doar două jocuri (plus o remiză acasă cu Porto), „diavolii” pot accede, cu 7 puncte, în optimile de finală de pe locul secund.

AC Milan și Liverpool au scris, în ultimul deceniu și ceva, câteva pagini glorioase de istorie fotbalistică.

Mai întâi, a fost partida magică de la Istanbul, din 2005, cu 3-0 pentru Milan la pauză, 3-3 la final, apoi finala de Ligă a fost decisă la loviturile de departajare.

Pe bancă se aflau atunci Carlo Ancelotti (acum o conduce pe Real Madrid, liderul Spaniei), respectiv Rafa Benitez (pe banca formației engleze Everton).

Apoi, în 2007, dubla „vulpoiului” Pippo Inzaghi a decis finala de Ligă de la Atena: 2-1 (olandezul Kuyt a redus din diferență).

De atunci, victorii doar pentru Liverpool: 2-0 în 2014 și în 2016 plus 3-2, în tur, pe 15 septembrie 2021 (2-1 la pauză pentru italieni).

Milanul pregătit de Stefano Pioli, cu suedezul Zlatan Ibrahimovic menajat („rezervă” nefolosită), vine după un facil 2-0 acasă, sâmbătă, cu Salernitana, ultima clasată în Serie A.

Milan este lider, după 16 etape, cu 38 de puncte. În schimb, gruparea antrenată de Jurgen Klopp a suferit tot meciul cu Wolverhampton, câștigat în deplasare cu golul din prelungiri al belgianului Divock Origi.

Iar FC Liverpool este pe locul 2 în Anglia, la un punct în spatele liderului Manchester City, după 15 runde.

Superbet oferă cota 1.9 pentru G2+ (total goluri gazde - două sau mai multe).

AC Milan vs Liverpool G2+
Două sau mai multe goluri gazdele
1.9

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol