În Anglia se joacă etapa a 15-a din Premier League, după ce, la mijlocul săptămânii trecute, a avut loc o rundă intermediară. FC Everton o primește acasă pe Arsenal Londra, luni, 6 decembrie, de la ora 22:00.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Gruparea "caramelelor" este suptă de energie și de inspirație, traversând o perioadă groaznică din punct de vedere al rezultatelor.

Echipa din orașul Liverpool a intrat în tunel, iar pe spaniolul Rafa Benitez îl paște demiterea, dacă nu redresează situația.

La 1-4 cu Liverpool, în derby-ul Merseyside cu numărul 141, miercuri seară, fanii au părăsit tribunele arene Goodison Park cu câteva minute înainte de final, în semn de profest față de forma deplorabilă a echipei.

8 jocuri consecutive fără victorie, cu doar două remize, 0-0 cu Tottenham și 1-1 cu Manchester United (formații care au schimbat antrenorii din pricina lipsei de rezultate). 25 septembrie este data ultimului succes, 2-0 cu Norwich.

Benitez s-a justificat, la finalul partidei cu "cormoranii": "Cred că oricine a văzut meciul ar putea vedea că am făcut prea multe greșeli. Când faci prea multe greșeli împotriva unei formații din partea superioară a clasamentului, plătești pentru asta. După greșeli la primele două goluri, reacția echipei a fost foarte bună. Suporterii ne împingeau de la spate și, când am marcat, se vedea că atmosfera era foarte bună.

Dar după o altă greșeală am cedat și s-a schimbat jocul. Al treilea gol a schimbat totul, pentru că mental este foarte greu să reacționezi după o altă greșeală".

Ibericul, câștigător al Ligii Campionilor cu Liverpool, crede că Everton își poate relua traseul învingător de la începutul sezonului, în special după ce jucătorii influenți vor fi recuperați după accidentări, lucru care se va petrece în săptămânile următoare.

Everton se confruntă acasă cu Arsenal, luni, 6 decembrie, apoi călătorește spre sud, pentru a o înfrunta pe Crystal Palace, duminică, 12 decembrie. "Am încredere că putem face bine", a adăugat Benitez, care se plânge de lipsa soluțiilor.

"Trebuie să învățăm că nu putem face astfel de greșeli. Dacă învățăm din asta, putem fi pregătiți pentru următorul joc.

Vorbim despre jucători-cheie dispăruți, foarte importanți pentru ca și restul grupului să joace la nivel ridicat", a afirmat cel poreclit "Bucătarul" de fanii celor de la Chelsea.

Cu Arsenal, Everton are al doilea meci pe teren propriu, fiind interesantă reacția suporterilor.

Cu Everton gazdă, în 2020, a fost 2-1 pentru "caramele", care îl aveau antrenor pe italianul Carlo Ancelotti, plecat între timp la Real Madrid.

Tot Everton a câștigat și ultimul meci direct, 1-0 pe 23 aprilie, în finalul sezonului trecut.

În schimb, Arsenal a marcat, joi, în campionat, și în poarta celor de la Manchester United, chiar pe "Old Trafford".

"Tunarii" sunt în formă bună, așa că ar putea lesne înscrie și la Liverpool.

Superbet propune cota 1.85 pentru GG (ambele marchează).

Scoţia vs Danemarca GG
Ambele marchează
1.85

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol