​Etapa a 18-a din Liga 1 la fotbal le pune față în față pe FCSB și pe UTA Arad, duminică, 5 decembrie, de la ora 21:30. Cele două formații au obiective și formă sportivă diferite, în acest moment al stagiunii.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Vicecampioana face eforturi disperate să se apropie de liderul CFR Cluj, dar nu poate "topi" peste noapte diferența din clasament. Ardelenii câștigă la foc automat în Liga 1, iar bucureștenii sunt la 11 puncte în spatele lor.

FCSB speră că Dan Petrescu va pleca la naționala României, unde este dorit în locul lui Mirel Rădoi, iar în Gruia se va instala, din acel moment, degringolada.

De altfel, poate chiar numai și "discuțiile legate de viitorul selecționer" ar putea aduce neliniște la Cluj.

Tranziția de la "epoca Iordănescu" la mandatul lui Toni Petrea s-a făcut neașteptat de liniștit.

FCSB a trecut cu brio testul din Bănie, învingând Universitatea Craiova, socotită a treia forță a campionatului, cu 3-2. Echipa lui Toni Petrea a depășit astfel o rundă dificilă, în care exista pericol de prăbușire.

În tur, la Arad, scorul a fost 1-1, cu Ianis Stoica, noua "perlă" a lui Gigi Becali, egalând în ultimul minut de joc.

UTA a căzut din zona de play-off și pare ieșită din formă, în plină iarnă. Ultima victorie a avut-o acum 5 etape. Între timp, două remize și două înfrângeri, ultima acasă, runda trecută, 0-1 cu FC Argeș.

Antrenorul Laszlo Balint a urmărit să-și destindă echipa, inițiind un moment de socializare. Și-a scos elevii la o petrecere ocazionată de tăierea porcului, într-o locație din oraș.

La pomana porcului, asezonată cu țuică și cu muzică de petrecere, străinii de la echipă s-au arătat încântați de meniu.

Cu același prilej, tehnicianul n-a indicat-o pe FCSB ca având șanse mari la campionat, când a fost pus să comenteze lupta pentru titlu: "CFR are prima șansă, nu vedeți ce mers de metronom are?".

Superbet pune la bătaie cota 1.75 pentru O1+ (gazdele marchează un gol sau mai multe).

FCSB vs UTA Arad
O1+
Cote 1.75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol