Dinamo a ajuns caz clinic în Liga 1 la fotbal. Suporterii și cei din club sunt în așteptarea unei victorii care să descătușeze echipa. Doar că succesul nu mai apare, deși este promis de jucători și de antrenori. Proxima ocazie este meciul din etapa a XVIII-a, a treia a returului. Vineri, 3 decembrie, de la ora 21:00, se joacă partida cu Academica Clinceni.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Gruparea de la marginea Capitalei este pe ultimul loc și pare să aibă soarta pecetluită.

Ilfovenii au scăpat nejumuliți din Gruia, unde luni au pierdut, dar nu la diferență mare. După 2-0 la pauză, campioana a oprit motoarele, sigilând scorul.

Ilfovenii au rămas cu 4 puncte, adunate din tot atâtea remize (Chindia, Mioveni, Botoșani și Gaz Metan). Antrenorul Ionuț Chirilă, aflat pe cracă, și-a făcut numele cunoscut la Dinamo, fălindu-se cu fiecare prilej că a scos generația Petre-Hâldan-Tararache.

Dinamo București vine după remiza cu U Craiova 1948, scor 0-0, meciul fiind disputat vineri seară, pe stadionul din Ștefan cel Mare, în etapa a 17-a din Liga 1. Partidă în care marile ocazii au fost ale oltenilor.

Ultimul succes al grupării bucureștene datează din data de 2 august 2021 (etapa a 3-a), atunci când alb-roșii au trecut chiar de Academica Clinceni, scor 3-1.

Dinamo are 9 puncte, iar echipa de deasupra, Craiova lui Mititelu, are 15 puncte. Nu se știe cât mai durează răbdarea fanilor-acționari pentru Mircea Rednic.

După eșecul de la Viitorul, pentru Rednic ar fi încă un episod în care dovedește că nu este chiar un „mag” în antrenorat, steaua lui fiind pe cale să apună.

Dispus să se dea la o parte, cel puțin la nivel declarativ, „Puriul” cere răbdare, pentru a prinde pregătirea de iarnă cu echipa.

Promite că în ultima parte a sezonului regulat și în play-out, formația va avea altă față, iar rezultatele vor fi infinit mai bune. Iar obiectivul, evitarea retorgradării, va fi atins.

Explicațiile lui Mircea Rednic nu i-au convins, însă, pe oficialii lui Dinamo, care au început deja să-i caute înlocuitor.

Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu au ajuns la concluzia că Leo Grozavu, liber de contract din septembrie, când a fost dat afară de la Sepsi, poate redresa echipa.

Oficialii lui Dinamo chiar l-au contactat pe Leo Grozavu, care a transmis categoric că nu este interesat să o preia pe Dinamo.

”Îmi pare rău, dar nu e pentru mine haosul de la Dinamo. Nici nu are rost să purtăm discuții, pentru că eu nu pot lucra într-un astfel de mediu”, ar fi fost răspunsul lui Leo Grozavu pentru conducătorii lui Dinamo.

Alături de Grozavu, fost jucător al echipei, conducerea lui Dinamo se gândește în continuare și la Dușan Uhrin Jr. pentru banca tehnică a echipei.

Antrenorul ceh este liber de contract din iulie, când a plecat din ”Ștefan cel Mare” din cauza situației financiare a clubului.

Superbet are cota 1.65 pentru semnul 2 (victorie oaspeți).

Academica vs Dinamo
2
Cotă 1.65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol