Etapa a 16-a din Liga 2 la fotbal programează vineri, 3 decembrie, de la ora 17:00, un duel de play-off între Concordia Chiajna (locul 4) și FC Hermannstadt (locul 2).

Pontul zileiFoto: Profimedia

Sibienii au produs șocul rundei trecute, semnând primul eșec al liderului Petrolul din ultimele 12 etape și al doilea per total în contul găzarilor, în acest sezon.

Golul lui Balaure, fost la Astra, a înfundat ascensiunea Petrolului și a redeschis discuția despre primul loc în ligă, poziție care părea „arestată” de prahoveni.

Acum, Petrolul a „înghețat” la 39 de puncte, iar urmăritoarea, Hermannstadt, a urcat la 34 de puncte, în timp ce Universitatea Cluj, locul 3, a strâns 33 de puncte.

La trupa ardeleană s-a creat o atmosferă plăcută, optimă pentru performanță. Lipsesc conflictele și există suportul conducerii pentru antrenor.

Marius Măldărășanu, fost fotbalist la Petrolul și la Rapid, este susținut necondiționat de președintele executiv Dănuț Coman, cel care, după plecarea de la Astra, a fost ofertat de campioana CFR Cluj, dar a rămas la Sibiu pentru a le împlini localnicilor visul revenirii în Liga 1.

Măldărășanu și Coman s-au înțeles minunat și la Astra. Echipa cu nume nemțesc are un singur eșec în 15 etape, în timp ce prima clasată, Petrolul, numără deja două înfrângeri. Așadar, mult echilibru pentru Hermannstadt.

După ce a pierdut cu Steaua, 0-1, pe 6 noiembrie, Mister Marius Măldărășanu nu s-a panicat și nici nu a tăbărât cu critici asupra jucătorilor:

„Nu sunt un antrenor care să renunțe! Am încredere maximă în voi și voi trebuie să aveți încredere în voi!”.

Echipa a răspuns imediat comenzilor. A urmat un 5-0 în deplasare cu Astra Giurgiu, iar înainte, mecanismul s-a reglat la un 2-2 amical cu vecinii de la Gaz Metan Mediaș, formație de primă divizie.

După succesul cu Petrolul, bucuria a fost rezervată, la fel cum la eșec nu s-a făcut înmormântare.

„E mai bine așa. Ne așteaptă Petrolul și Chiajna și apoi ne-om bucura după”, spunea, atunci, „Măldă”. Meciul cu prahovenii a fost deja lăsat în spate, în față le sunt ilfovenii, apoi ardelenii pot da drumul petrecerii.

Sub comanda antrenorului Claudiu Niculescu, Concordia are scheletul format din jucători trecuți prin Liga 1.

În apărare excelează ex-dinamovistul Andrei Marc, la mijloc, jocul îl face un alt fost „câine”, Valentin Lazăr, iar în atac Llullaku și Hamza se suplinesc unul pe celălalt.

Se marchează puțin în derby-urile din eșalonul secund. Sunt lupte strânse, în care fiecare își ia câte un risc cât mai redus.

Superbet propune combinația II X (remiză în repriza a doua), pentru care oferă cota 2.15.

Concordia vs Hermannstadt II X
Remiză în repriza a doua
2.15

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol