Runda intermediară din Anglia, etapa cu numărul 14 a Premier League, o scoate la rampă, joi, 2 decembrie, de la ora 21:30, pe Tottenham, formație care n-a evoluat la finalul săptămânii trecute. Meciul londonezilor cu Burnley, de duminică, a fost amânat din pricina ninsorii.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Tottenham are de lăsat în urmă pocinogul comis în Conference League. A pierdut joi, în Slovenia, cu ultima clasată, NS Mura.

Golgheterul Harry Kane și-a făcut datoria, marcând o dată, dar n-a fost suficient.

Fără punct până atunci, gazdele au învins cu 2-1 și le pun în pericol londonezilor calificarea (în Grupa G, cu o etapă rămasă de jucat, lider este Rennes - 11p, urmată de Tottenham și de Vitesse Arnhem - ambele cu 7 punct, și Mura - 3p, iar doar primele două merg mai departe; pe 9 decembrie, Tottenham joacă, la Londra, cu francezii deja calificați de pe primul loc).

Eforturile britanicilor au fost zădărnicite de eliminarea lui Sessegnon în prima repriză.

Un viscol a lovit stadionul echipei Burnley, împiedicând echipa să dispute meciul împotriva celor de la Tottenham.

Formațiile s-au prezentat la stadion, dar vremea n-a permis derularea meciului, obligându-i pe suporteri să se întoarcă acasă. Printre aceștia, și câțiva fani Spurs care veniseră tocmai din SUA, mai exact din Dallas.

31 de ore de călătorie pentru doi îndrăgostiți americani, nevoiți în final să se întoarcă acasă triști.

O dezamăgire care nu a trecut neobservată de căpitanul lui Tottenham și al naționalei Angliei, Harry Kane, care, aflând despre caz, a vrut să ia legătura cu ei, pentru a-i invita, pe cheltuiala lui, la un alt meci jucat de echipă.

Un gest frumos, iar dialogul lor de pe Twitter a devenit imediat viral. Când vremea o va permite, cei doi suporteri americani vor avea a doua șansă de a-și vedea echipa favorită la lucru.

Tip perfecționist, Antonio Conte, managerul italian al londonezilor, nu va permite echipei să facă un alt pas greșit, după rușinea din Slovenia.

Rivalii de joi din campionat s-au remarcat recent cu o decizie venită de la departamentul de marketing. A făcut carieră anunțul celor de la Brentford de a nu-și schimba tricoul în sezonului viitor, „pentru a salva mediul și portofelele fanilor”.

Clubul englez a anunțat că va păstra tricourile „de acasă” și pentru sezonul 2022/23, sub sloganul „Fotbalul trebuie să fie sustenabil și la îndemâna suporterilor”.

O decizie curajoasă, revoluționară. În timp ce celelalte echipe își schimbă echipamentul de la an la an, Brentford, proaspăt promovată în Premier League, a decis să prelungească durata de viață a tricoului de „acasă”, care costă 49 ​​de dolari, fiind produs de Umbro.

Directorul general al clubului alb-roș, Jon Varney, a declarat: „Respectul, progresul și solidaritatea sunt cele trei valori fundamentale ale noastre.

Credem în fotbalul la îndemâna fanilor noștri și suntem conștienți de necesitatea ca jocul să se concentreze mai mult pe durabilitate”.

Impactul alegerii? „Reducerea ciclurilor de producție ale unui tricou este un pas către ajutorul mediului înconjurător. Iar fanii ne-au spus deja că sunt în favoarea economiilor pe care le-ar avea de la un singur tricou timp de două sezoane”.

În schimb, celelalte tricouri ale clubului vor fi produse și comercializate în mod regulat: „Știm că mulți dintre fanii noștri adoră să aibă trei echipamente noi în fiecare sezon.

Iar momentul în care dezvăluim tricourile este întotdeauna foarte așteptat.

Prin urmare, chiar dacă acasă setul va rămâne același, confirm de pe acum că vom avea un nou al doilea și al treilea tricou în sezonul 2022/23”.

Înaintea rundei, Tottenham era pe locul 7, iar FC Brentford - pe 12. Distanța în puncte este de numai 3 „unități”, cu mențiunea că oaspeții au meci în plus (runda trecută, au învins-o acasă pe Everton cu 1-0).

Pe 5 ianuarie 2021, Tottenham s-a impus cu 2-0. Același scor din 2000, cu londonezii în postura de gazdă, dar și un 0-0 la Brentford acasă. În 1998, alte două dueluri, adjudecate de Tottenham cu același scor, 3-2.

Superbet oferă cota 1.65 pentru cota 1 (victorie Tottenham).

Tottenham vs Brentford 1
Cotă 1.65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol