Deși suferă teribil în Conference League, în Liga 1 CFR Cluj arată o față luminoasă, iar pe alocuri defilează. Ardelenii se duelează în Gruia, luni, 29 noiembrie, ora 20:30, cu ultima clasată, Academica Clinceni.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Meciul tur n-a fost un galop ofensiv pentru clujeni. Cu Marius Șumudică pe bancă, gruparea care domină fotbalul românesc s-a impus cu 2-1, după o primă repriză albă.

Golul victoriei a picat în minutul 87, fiind opera lui Iasmin Latovlevici, care nu se mai află acum la echipă (s-a transferat între timp la FC Argeș).

De altfel, CFR Cluj a câștigat toate ultimele cele 5 meciuri directe dintre cele două formații.

Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1, a cerut intrarea în insolvență, la finalul lunii trecute.

Formația din Iflov are doar 4 puncte și nu-și revine nici după numirea lui Ionuț Chirilă ca antrenor. Mai mult, criza financiară de la echipă s-a adâncit.

Încă din vară, clubul a avut mari probleme financiare, iar primarul Adrian Budeanu căuta sponsorizări sau pe cineva care să preia clubul.

Oficialii nu au reușit să atragă sponsori, iar starea economică e tot mai rea. Societatea a cerut intrarea în insolvența ca să mai curețe dintre datorii, nefiind capabilă să achite totul.

Ionuț Chirilă a făgăduit, înainte să fie angajat, că avea să contribuie la rezolvarea problemelor economice ale clubului.

A apărut la Clinceni alături de Claudiu Florică și a lăsat impresia că acesta ar fi urmat să sponsorizeze clubul, dacă el devenea antrenor principal. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Primarul Budeanu avea de gând, oricum, să-l schimbe pe Ilie Poenaru, din cauza crizei rezultatelor, însă el îl alesese pe Flavius Stoican ca înlocuitor.

Stoican aștepta doar ca despărțirea de Poenaru să aibă loc și să preia conducerea echipei.

Apoi, Chirilă, 55 de ani, a promis că avea să vină cu un sponsor și edilul a preferat soluția aceasta, a renunțat la Stoican. Acum, Chirilă nu a adus banii promiși, astfel că echipa e nevoită să intre în insolvență.

Ionuț Chirilă are parte de un mandat infernal la Academica Clinceni.

Tehnicianul nu a reușit să revitalizeze "lanterna roșie" a Ligii 1, iar jucătorii par tentați să plece în alte zări.

Fundașul central Florin Gardoș a declarat public faptul că regretă că n-a părăsit astă-vară echipa, ademenit să rămână de promisiunile fostului antrenor, Ilie Poenaru.

Deși CFR are o apărare de top pentru campionatul României, cu doar 8 goluri primite, Academica are o filosofie bazată exclusiv pe ofensivă.

Chiar dacă primește câte 3 goluri, izbutește să puncteze contra grazilor. Împotriva FCSB-ul a făcut-o chiar de două ori.

Superbet oferă cota 2.8 pentru O1+ (oaspeții marchează cel puțin un gol).

CFR Cluj vs Academica Clinceni O1+
Cotă 2.8

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol