Este etapa a 15-a din La Liga, prima divizie de fotbal a Spaniei. Pe "Estadio de la Ceramica" vine Barcelona, sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 22:00. Sunt două formații zgârcite cu golurile date, în această perioadă a sezonului.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Dacă Villarreal, deși a câștigat Liga Europa, este privită ca o trupă de nivel mediu și nu sunt mari așteptări în ceea ce privește forța ofensivă, la catalani este vorba despre eforturile noii conduceri tehnice de a opri sângerarea, după șocurile din mandatul olandezului Ronald Koeman.

Iar asta înseamnă rezultate cu orice preț, chiar și cu sacrificarea spectacolului.

Cu Xavi pe bancă, Barcelona n-a încasat gol, ceea ce înseamnă că fostul "creier" de la mijlocul terenului începe reconstrucția de pe linia de fund.

În același timp, nici n-a dat vreun recital ofensiv. Un 1-0 chinuit cu Espanyol - în campionat, urmat o remiză tristă, fără goluri, în compania Benficăi Lisabona, în Liga Campionilor.

Echipa caută partida în care să se descătușeze, dar Xavi cere răbdare pentru a vedea din nou show cu artificii pe "Nou Camp".

Villarreal, cu Unai Emery pe bancă, a pierdut acasă, 0-2, cu un Manchester United suferind.

Catalanii au evoluat marți în Liga Campionilor, iar "Submarinul galben" a jucat a doua zi. Astfel, rezultă o zi în plus de odihnă pentru Barca.

Xavi și-a propus să formeze noua identitate a echipei în jurul mijlocașului Pedri, 19 ani împliniți joi, 25 noiembrie, și așteaptă revenirea după accidentări a viteziștilor Ansu Fati și Ousmane Dembele.

Dorit cu ardoare de Bayern Munchen, Pedri i-a refuzat pe nemți și și-a prelungit contractul cu Barcelona până pe 30 iunie 2026, având o clauză de reziliere de un miliard de euro.

Viitorul n-arată însă prea bine în Catalunya. La Masia, academia catalanilor, nu mai produce așa cum o făcea în trecut. În Youth League, Barcelona a fost eliminată din competiție, pierzând marți, acasă, cu Benfica Lisabona, 0-3.

Dacă Barcelona este pe poziția a 7-a în campionat, Villarreal este pe locul 12 și a arătat încă o dată, marțea trecută, împotriva lui Manchester, care este principala problemă care o îngreunează în acest sezon: lipsa eficienței.

Formația "galbenă" a irosit șanse clare de gol contra "diavolilor". Un rău care se tot repetă și a cărui explicație constă în absența prelungită a figurii-cheie din atac: Gerard Moreno.

Accidentările (două până acum, în acest sezon) îl blochează pe atacantul care a participat la doar 7 meciuri, La Liga plus Liga Campionilor, în acest sezon.

Este vorba despre un fotbalist care a marcat 50 de goluri în ultimele două sezoane.

În amintirea celor 30 de goluri din stagiunea 20/21, reușite care l-au făcut unul dintre cei mai buni jucători din Europa și care l-au ajutat să fie ales cel mai bun fotbalist din Europa League, Moreno forțează revenirea, reluând deunăzi pregătirile cu echipa.

Dar după efortul extraordinar depus în sezonul trecut, când a evoluat 3.600 de minute, în ciuda faptului că a suferit câteva accidentări care l-au făcut să rateze mai multe meciuri, fotbalistul plătește scump pentru că nu s-a odihnit suficient în timpul verii, după ce a mers la Euro 2020 și a avut un presezon complicat la Villarreal, unde un focar de COVID-19 a condiționat munca echipei.

De atunci, a suferit două rupturi musculare.

După primele 14 etape din sezonul trecut, fotbalistul avea deja 8 goluri în La Liga, toate esențiale pentru Villarreal.

Anul acesta, a reușit să joace doar 5 meciuri și marcat o dată, împotriva Osasunei.

Unay Emery rămâne însă pozitiv, socotind că echipa lui a fost superioară în multe faze ale jocului cu United.

"Rămân cu cele 60 de minute foarte bune împotriva lui Manchester, care este favorita acestei grupe. De Gea a fost din nou un portar decisiv", a explicat el.

Superbet oferă cota 1.42 pentru 0-3 goluri în meci.

Villarreal vs Barcelona Cota
0-3 goluri marcate în meci
1.42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol