Runda cu numărul 17 din Liga 1 la fotbal aduce față în față două echipe recent aterizate pe prima scenă fotbalistică a României. Sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 20:30, Rapid și CS Mioveni se vor duela în a doua rundă a returului. În tur, 2-0 pentru Rapid, care a pornit ca din pușcă în actuala stagiune.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Rapid trăiește o situație bizară. Fără un teren propriu la dispoziție, giuleștenii umblă cu "casa-n spate". Așa se face că echipa va disputa meciul de acasă cu CS Mioveni pe terenul adversarilor.

"Suntem peste tot acasă, porțile ni se deschid", sună versurile din imnul giuleștenilor, care nu cadrează deloc cu momentul actual trăit de echipă.

Se pare că Rapid are porțile deschise doar la Mioveni. În rest, ușile i se închid în nas. Noul "Giulești" nu este gata, iar "Arena Națională" nu s-a dovedit excesiv de primitoare.

Giuleştenii ar fi vrut să joace la Giurgiu meciul cu CS Mioveni, însă argeşenii au refuzat acest lucru. În dosarul de licenţiere, Rapid a trecut ca primă opţiune pentru meciurile de acasă arena din Mioveni.

Pentru a-şi disputa meciurile de pe teren propriu pe alt stadion, giuleştenii au nevoie şi de acceptul adversarului.

Clubul CS Mioveni a refuzat să-şi dea acceptul pentru a juca la Giurgiu, pe arena ''Marin Anastasovici'', partida cu Rapid. Din acest motiv, partida se va disputa la Mioveni. În acest mod, CS Mioveni va scuti o deplasare.

Rapid vrea să revină pe "Arena Națională", atunci când spectatorii vor putea intra din nou pe stadion.

Alexandru Pelici, antrenorul de la Mioveni, a mărturisit că este foarte apropiat de Mihai Iosif, omologul său de la Rapid, cealaltă echipă promovată din Liga 2 care a făcut o figură frumoasă în primul eșalon. Cei doi sunt adesea comparați, fiind antrenori-surpriză.

"Mă bucură faptul că mă asociați cu Miță. Este mai mult decât un coleg. Avem o relație de amiciție. Ne respectăm, ținem legătura, vorbim, e un om cu suflet mare. Întruchipează povestea Rapidului. Nu mă interesează ce spun specialiștii. Ne ținem de treabă, muncim", a declarat Pelici.

CS Mioveni evoluează în Liga 1 cu jucătorii care au reușit promovarea din liga secundă, iar Pelici a spus că, deși uneori elevii săi mai dau semne de slăbiciune, aceștia sunt foarte muncitori și este mulțumit de evoluția lor: "Mi-am dorit să ne arătăm recunoștința față de ei și să le dăm șansa să joace în Liga 1.

Suntem echipa cu cele mai puține transferuri făcute. Avem momente de slăbiciune, avem momente când suntem aerieni. Trebuie să rămânem în continuare muncitori si modești".

După 2-2 cu Chindia Târgoviște, Rapid București este pe locul 5, iar CS Mioveni este pe locul 12, beneficiind de victoria (1-0) din meciul cu Gaz Metan Mediaș.

La Superbet, GG (ambele marchează) are cota 2.15.

Rapid vs CS Mioveni
GG
Ambele marchează
2.15

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol