Momentul adevărului pentru AC Milan în Liga Campionilor. Revenită la masa bogaților, trupa italiană înfruntă nu doar un rival puternic, ci și perspectiva eliminării timpurii din competiție. Are doar un punct, dintr-o remiză, acasă, cu FC Porto.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Meciul de pe "Wanda Metropolitano" se dispută miercuri, de la ora 22:00.

Grupa B este condusă de Liverpool, 12 puncte, FC Porto o urmează pe locul secund, cu 5 puncte. Mai departe vin Atletico Madrid (4p) și AC Milan (1p).

Campioana Spaniei a câștigat sâmbătă, scurt, cu Osasuna, scor 1-0, suficient cât să se mențină în zona locurile de Ligă.

Este știut că antrenorul Diego Simeone, aflat de un deceniu pe banca madrilenilor, preferă victoriile cu scoruri italiene. Doar a pregătit echipa italiană Catania, înainte s-o preia pe Atletico.

AC Milan a trăit periculos în Serie A. Sâmbătă seară, a pierdut dureros la Florența, scor 3-4 cu Fiorentina.

La 0-0, portarul român Ciprian Tătărușanu a comis o gafă uriașă, ajutându-le pe gazdele din Toscana să deschidă scorul.

Suedul Zlatan Ibrahimovic a reușit două goluri, ajutând echipa să revină de la 0-3, dar n-a putut salva măcar un punct. AC Milan a ratat oportunitatea de a deveni lider.

Cluburile au o prietenie legată în trecut. Între cele două grupări au avut loc câteva afaceri importante.

Una îl cuprinde pe românul Cosmin Contra, transferat pe ruta AC Milan - Atletico Madrid, într-o tranzacție care l-a inclus și pe atacantul Jose Mari.

"Guriță" a bifat sezonul 2001-2002 la Milano, iar perioada 2002-2005 a activat ca jucător legitimat la Atletico.

De asemenea, Diego Simeone cunoaște ca pe propriile buzunare duritatea din fotbalul italian, având experiențe importante la Pisa, Lazio Roma și Inter Milano. Fiul lui "Cholo" joacă în prima ligă din Italia, la Hellas Verona.

În celălalt meci din grupă, FC Porto merge cu speranțe în Insulă, pentru duelul cu Liverpool, visând la o relaxare a "cormoranilor".

Având un avans de 7 puncte, Liverpool nu poate fi dată jos de pe primul loc, indiferent de rezultatele din ultimele două runde.

La Madrid, AC Milan va risca după pauză, când nu va mai avea nimic de pierdut, dacă nu reușeste să dea gol în prima repriză.

Superbet propune, la total goluri oaspeți a doua repriză cota 2.4 - II O1+ (oaspeții dau cel puțin un gol).

Atletico vs AC Milan
II O1+
Cota 2.4

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol