Dinamo este disperată să-și revină și să evadeze de pe penultimul loc al clasamentului. O așteaptă un meci teribil de greu cu una dintre cele mai în formă formații din campionat, ilfovenii de la Voluntari, aflați pe locul 8. Se joacă în etapa a 16-a din Liga 1 la fotbal.

Pontul zileiFoto: Profimedia

După portarul Plamen Iliev și fundașul Cătălin Carp, care nu au jucat în amicalul cu FC Buzău (3-2), alți doi fotbaliști au probleme medicale.

Dinamo a câștigat, săptămâna trecută, cu 2-1 jocul-test cu Astra Giurgiu, o codașă în Liga 2, dar i-a pierdut pe Gabriel Torje și pe Marko Nunic, care riscă să nu joace nici luni.

La meciul cu Astra, portarul Mihai Eșanu a gafat, iar Deian Sorescu are gânduri de plecare, fiind dorit de Marius Șumudică în Turcia.

„Vreau să facem tot posibilul ca să-l luăm, dar fără sumă de transfer”, a anunțat Șumi.

Ioan Andone, fost conducător la Voluntari și fost jucător și antrenor la Dinamo, face legătura dintre cele două formații. „Ando” se teme pentru situația de la clubul din „Ștefan cel Mare”.

„Pe mine mă îngrijorează mai tare situaţia economică. Acolo nu văd salvarea. Numai eforturile celor din DDB... Aia sunt singurii bani care mai vin. Sponsorii vin și pleacă. Ce fond de investiţii vedeți voi să vină la Dinamo?

Acolo e o mocirlă şi eu sunt convins că va fi foarte greu de acceptat planul de insolvenţă. Trebuie să vii clar cu bani în următorii 2-3 ani, să arăți ce surse de venit ai.

Pe mine asta mă îngrijorează. Salvarea de la retrogradare se poate realiza”, a declarat Andone, dat ca revenit la Dinamo, la pachet cu un invocat fond de investiții dispus să-i preia pe „câini”.

Fostul internațional lucrează acum pentru CS Hunedoara, unde se pun bazele unui proiect ambițios. Ioan Andone a lăsat FC Voluntari pentru Liga 3.

La Hunedoara se va forma o echipă care să atace promovarea în Liga 2, iar clubul ar trebui să fie transformat în FC Corvinul Hunedoara din sezonul viitor. Ca jucător, Andone a jucat la Hunedoara în perioada 1979 - 1983.

La FC Voluntari, funcția de președinte, lăsată liberă de Ioan Andone, a fost preluată de acum de veteranul Gabi Tamaș, care este și jucător.

Ioan Andone (61 de ani) a explicat și posibila revenire la Dinamo: „Nu se pune problema să vin președinte la Dinamo. Mircea Rednic i-a spus în glumă domnului Badea că vrea să mă coopteze în staff-ul său ca antrenor secund. M-au și sunat, iar eu i-am spus lui Mircea că nu pot să fiu decât șeful lui. Repet, a fost o glumă”.

Dinamo îl menține antrenor pe Mircea Rednic, care nu pare a avea soluții de redresare.

„Băieții sunt și obosiți, am profitat de această pauză și am avut câte două antrenamente pe zi. Trebuie să fim fresh pentru meciul de luni. În situația noastră nu e nicio echipă mai accesibilă. Voluntari e clasată bine, toată lumea joacă să adune puncte”, a comentat Mircea Rednic.

Dinamo caută să se întărească pentru a evita retrogradarea, „roș-albii” fiind în al treilea an consecutiv în care se află în subsolul clasamentului. Mircea Rednic a fost de acord cu transferul lui Petar Gluhakovic, 25 de ani, adus în „Groapă”.

Superbet propune cota 1.95 pentru șansa dublă X2 (meci egal sau victorie Dinamo).

Voluntari vs Dinamo X2

1.95

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol