​Antrenor nou și așteptări mai mici de la FCSB, care duminică, de la ora 20:30, înfruntă o altă echipă nevoiașă, FC Botoșani, în etapa a 16-a din Liga 1, prima a returului.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Antrenorul Edward Iordănescu s-a săturat de critici și a plecat de la echipă, fără să activeze clauza de 500.000 de euro. Iar noul tehnician a fost ales pe criterii arbitrare, care nu au legătură cu performanța.

După plecarea lui Iordănescu jr. de la echipa de pe locul 2 (31 de puncte, față de 39 de puncte, câte are CFR Cluj), Gigi Becali a dezvăluit că a avut trei nume pe lista de posibili antrenori: Ilie Poenaru, Toni Petrea și un tehnician pe al cărui nume nu a dorit să-l dezvăluie, cel mai probabil Mirel Rădoi sau Nicolae Dică.

Dacă Dinu Todoran a fost ales pentru că se afla la biserică în momentul apelului, potrivit lui Becali, Toni Petrea a fost ales pentru că a fost cel care a răspuns primul la telefon. Petrea este un tehnician ascultător, care nu iese din cuvântul șefului, spre deosebire de "rebelul" Iordănescu.

"Pe listă au fost 3 antrenori. A fost Ilie Poenaru, dar mi-a zis MM Stoica că nu poate să antreneze a treia echipă în acest sezon.

A mai fost un antrenor căruia nu-i dau numele, ca să nu mai speculați voi. Și a mai fost Petrea. Am zis «Cine răspunde primul e antrenor». Ăla de care nu vă zic nu a răspuns.

A răspuns Petrea și i-am zis dimineața că până la o anumită oră nu mai sun pe nimeni. I-am dat timp de gândire până seara, să vorbească cu familia. L-am sunat și am spus: «Uite salariul! Aveai 5.000 de euro și acum vei avea 10.000».

Mi-a zis: «Domne, nu vreau să mai fac nicio schimbare înainte de pauză!». I-am răspuns: «Nu vei mai face niciodată asta». Și a acceptat. Da, câteva meciuri îi voi acorda libertate lui Petrea.

Acum să arate Domnul dreptatea. Dacă am fost vinovat, să piardă Petrea. Dacă nu sunt vinovat, să-I dea lui Petrea biruință.

Să vedem cum face Domnul dreptatea", a spus Gigi Becali, care a anunțat că este dispus să cedeze firma aflată în spatele FCSB cu 10 milioane de euro, mai puțin jucătorii.

Speră să dea lovitura cu Florinel Coman, Octavian Popescu, chiar și cu Florin Tănase. Pe care, înainte de a-i vinde, i-ar duce, în primă fază la FC Voluntari, unde se află nașul Florin Pandele, sau la FC Botoșani, club care îi face cu ochiul.

La moldoveni, stabilitatea există doar la nivelul băncii tehnice, dar oscilațiile vin dinspre birouri.

Valeriu Iftime (61 de ani), finanțatorul celor de la FC Botoșani, a făcut un anunț neașteptat. Patronul moldovenilor spune că e tentat să iasă din fotbal și că e dispus să cedeze clubul fără să emită pretenții financiare.

Finanțatorul lui FC Botoșani și-a argumentat intenția, mărturisind că e dezamăgit de nivelul scăzut al fotbalului românesc, de arbitraje, dar și de ceilalți investitori din campionat.

"Da, vreau să mă las. Dacă găsesc un investitor, vând. Aerul fotbalului românesc nu e deloc respirabil pentru mine. Am alte lucruri de făcut. Nu producem spectacol, nu producem o imagine coerentă.

Motivul? Din cauza acestor patroni. Liga și Federația au și ele o responsabilitate enormă. Vreau să plec nu pentru că nu-mi place.

Plec pentru că fotbalul românesc nu produce nimic. Fotbalul trebuie să producă fericire oamenilor, dar peste tot în jur produce numai angoase.

Noi mimăm fotbalul, sunt doar greșeli de arbitraj și patroni excentrici. Fotbalul mă scoate din orice circuit al normalității", a dezvăluit Valeriu Iftime.

Iftime a recunoscut că nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar, dar asigură că FC Botoșani nu are datorii sau litigii problematice și că toate salariile sunt la zi.

"Pentru mine, financiar, nu e un an bun. Sper să găsesc soluții. Dar, în acest moment, aș vinde clubul fără remușcări. Dau clubul pe nimic! Doar să vină cineva și să țină clubul trei ani de zile. Noi suntem echilibrați, cu salariile la zi. Nu am litigii cu niciun jucător, jur!", a adăugat patronul botoșănenilor.

FC Botoșani a promovat în Liga 1 în 2013. De atunci, clubul lui Iftime activează fără întrerupere în prima ligă, fiind una dintre echipele solide din campionat, cu prezențe constante în play-off.

În două rânduri, moldovenii au participat și în preliminariile Europa League, fără a izbuti să ajungă în grupe.

Superbet propune cota 1.77 pentru pariul 0-2 goluri în meci.

FCSB vs FC Botoșani
0-2 goluri în meci
1.77

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol