După o nouă dezamăgire produsă de echipa națională a României, Liga 1 la fotbal își reintră în drepturi. Etapa a 16-a, prima a returului, programează meciul dintre FCU Craiova 1948 și CFR Cluj, de la ora 20:30. În tur, ardelenii au învins cu 3-2.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Antrenorii care conduceau echipele pe 16 iulie, când s-a ținut meciul din Gruia, sunt istorie pentru ambele formații.

Oltenii au schimbat deja doi tehniciani. Pe Adrian Mutu, 42 de ani, l-au înlocuit cu Flavius Stoican, 44 de ani, iar la meciul sâmbătă, pe bancă va sta Eugen Trică, 45 de ani!

Dacă Mutu a plătit pentru eșecul din derby-ul cu rivala locală CS Universitatea Craiova, Flavius Stoican a fost demis de FCU Craiova la începutul acestei luni, 3 noiembrie, la nici o lună de când a fost instalat ca antrenor principal, pe 6 octombrie! Iar odată cu Stoican a plecat și "secundul" Bobi Verdeș.

Totul a plecat de la meciul din Cupă, pierdut cu Sepsi, 0-1, la Severin.

Adrian Mititelu, aflat după gratii, ar fi furios că antrenorul nu i-a respectat unele cerințe de ordin tactic, legate inclusiv de jucătorii folosiți, și a cerut, din pușcărie, ca Stoican să fie înlăturat.

Mititelu are o tradiție în a se băga peste antrenorii echipei sale. De-a lungul timpului, i-a făcut echipa lui Nicolo Napoli și chiar și lui Adrian Mutu a încercat să-i impună decizii de ordin tactic.

Cu Stoican pe bancă, oltenii au disputat 4 partide (3 în Liga 1 și unul în Cupă). A avut o victorie, 2-0 cu Gaz Metan, două înfrângeri (0-1 cu Sepsi în Cupă, 0-1 cu UTA) și un egal, 0-0 cu Rapid.

La meciul cu Sepsi, din campionat, încheiat 1-1, pe bancă a stat preparatorul fizic Dan Vasilică, iar la jocul cu CFR Cluj va lua loc Eugen Trică, fost jucător al ardelenilor. Se spune că tot Trică ar fi pregătit jocul cu Sepsi.

Dincolo, CFR Cluj, campioana României, are serioase probleme economice și speră să mai taie din datoriile, la fel ca alte cluburi, intrând în insolvență.

Oficialii neagă varianta. CFR a mai fost în insolvență, s-au "însănătoșit" pe 30 mai 2017, după doi ani și trei luni, așa că ar avea din nou dreptul să apeleze la procedura aceasta în vară, după cinci ani.

Campioana a depășit insolvența în mai 2017 datorită lui Neluțu Varga, un afacerist local care a plătit datorii vechi de 5 milioane de euro și a forțat astfel reintegrarea societății în circuit.

Varga a condus pe urmă clubul care a câștigat 4 titluri de campion la rând, dar tot el a generat datorii din cauza cărora plănuiește acum insolvența.

CFR și-ar mai fi putut aranja bugetul dacă ar fi realizat un parcurs foarte bun în cupele europene, însă "vișiniii" nu au repetat performanțele lor cele mai mari.

Au intrat în preliminariile Champions League, de unde i-a eliminat Young Boys Berna. Pe urmă i-a scos Steaua Roșie Belgrad din Europa League. Așa au picat în Conference, unde merg tot rău în grupă, sunt pe ultimul loc, cu un singur punct.

În Conference, victoria din grupă este premiată cu 500.000 de euro, egalul valorează 166.000 de euro. Clujul a obținut doar o remiză în primele patru meciuri din grupă. Va juca joi, de la ora 22:00, la Randers, în Danemarca.

Dacă lucrurile o vor lua la vale în Gruia, Dan Petrescu este decis să plece la echipa națională.

Superbet propune pentru PGO (primul gol oaspeții) cota 1.57.

U Craiova 1948 vs CFR Cluj
PGO
Oaspeții marchează primii
1.57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol