​"Stadio Olimpico" din Roma găzduiește sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 19:00, disputa dintre Lazio și Juventus din Serie A.

Pontul zileiFoto: Profimedia

O contradicție încă din start: torinezii s-au întâlnit întotdeauna cu golul, în ultimele 16 partide susținute în deplasare în Serie A împotriva romanilor. Gazdele vin totuși după două victorii consecutive acasă, fără gol primit.

După pauza care a produs dezamăgirea necalificării directe a Italiei la Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022 (Squadra Azzurra, campioana Europei, va merge în play-off), Serie A revine în actualitate cu etapa a 13-a.

O rundă plină de meciuri foarte interesante. Printre ele, disputa de pe "Olimpico", dintre Lazio și Juventus.

Pe banca gazdelor stă Maurizio Sarri, fost la Juventus în sezonul 2019/2020. Biancoceleștii sunt pe locul 5, cu 21 puncte. Juve începe etapa de pe locul 8, cu 18 puncte.

În ultima rundă înainte de pauza competițională, Lazio s-a impus cu ușurință în fața Salernitanei: 3-0 datorită golurilor lui Ciro Immobile, Pedro și Luis Alberto.

Anterior, au fost două remize, ambele 2-2, împotriva Atalantei și Marsiliei. Ultima înfrângere datează de pe 24 octombrie, 4-1 la Verona.

Immobile, cel mai bun marcator al campionatului, cu 10 goluri, s-a accidentat la națională și va lipsi contra torinezilor. La Juve, Chiellini, De Sciglio și Dybala au probleme musculare.

Pentru Juve, ultimul KO a fost cel de pe "Bentegodi" din Verona, 1-2 cu Hellas, pe 30 octombrie.

De atunci, antrenorul Massimiliano Allegri a luat măsuri la echipă, în condițiile în care era a doua înfrângere consecutivă, după cea cu Sassuolo.

De atunci, Juve are o altă față, câștigând cu 4-2 în Liga Campionilor împotriva echipei Zenit și cu 1-0 în campionat, cu Fiorentina, meci la care românul Gabriele Boloca a fost "rezervă" pentru torinezi.

Bianconerii trebuie să demonstreze că și-au revenit complet. Ultima victorie în deplasare în Serie A a fost cea din 2 octombrie, în derby-ul cu AC Torino.

Dacă în Liga Campionilor au umilit-o pe Zenit, în campionat, Juventus continuă să marcheze foarte puțin: 6 meciuri consecutive cu un singur gol marcat, o serie mai lungă a avut cu antrenorul Claudiu Ranieri pe bancă, în octombrie 2008.

Pe de altă parte, Lazio caută a treia victorie consecutivă acasă, fără a primi gol: nu s-a mai întâmplat asta din octombrie 2015, cu Stefano Pioli pe bancă.

Însă, biancoceleștii au marcat cel puțin un gol în ultimele 16 meciuri de pe teren propriu împotriva lui Juventus (din 2005 încoace) și au câștigat doar două din ultimele 33 de meciuri din Serie A împotriva "Bătrânei Doamne", ambele după 2017.

Pentru casele de pariuri, va fi un meci foarte echilibrat, cu bianconerii ușor favoriți.

La Lazio, Ștefan Radu, 35 de ani, a fost trecut pe linie moartă, după plecarea protectorului său, antrenorului Simone Inzaghi la Inter Milano.

Unii jucători de la Juve sunt cu gândul la retragere. Giorgio Chiellini, 37 de ani, intră în lumea e-sport-urilor, investind în startup-ul napolitan 2Watch.

Căpitanul de la Juventus și al Italiei a participat la o rundă de investiții încheiată în octombrie cu suma de 1,3 milioane de euro.

Superbet oferă cota 2.15 pentru O2+ (oaspeții marchează două goluri sau mai multe).

Lazio vs Juventus O2+
Juve marchează două sau mai multe goluri
2.15

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol