Etapa a 14-a din Liga 2 la fotbal demarează în forță, programând joi, de la ora 20:30, un meci de gală, pe arena prahoveană „Ilie Oană”. Liderul clasamentului, Petrolul Ploiești, își măsoară forțele cu o putere din Ilfov, Concordia Chiajna, într-un duel între două foste participante pe prima scenă.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Găzarii sunt pe cai mari încă de la startul sezonului. După 13 runde, dintr-un maxim de 39 de puncte, Petrolul a izbutit să agonisească 36 de puncte și privește relaxată spre concurență.

Zestrea prahovenilor înseamnă ceva cu totul deosebit, fiind un record în ultimii 10 ani.

Luând în calcul doar ultimul deceniu, Petrolul are cel mai mare număr de puncte dintre toți liderii pe care i-a avut eșalonul secund, în acest moment al stagiunii: 32 de puncte au avut Hermannstadt (2017) și Juventus (2016), 31 de puncte - FC Voluntari (2014), 30 de puncte - Sportul Snagov (2018), 29 de puncte - ACS Poli Timișoara (2014) și Rapid (2015), 28 de puncte - Corona Brașov (2012) și Rapid (2013), 27 de puncte - FCU Craiova (2013) și UTA Arad (2019), 26 de puncte - Dacia Unirea Brăila (2012) și UTA Arad (2015).

În schimb, Concordia Chiajna deține în dreptul său 30 de puncte, la fel ca și Universitatea Cluj, ocupanta locului secund (cele două sunt despărțite de golaveraj).

O victorie a oaspeților în duelul de joi ar echilibra lupta pentru prima poziție. Atât Petrolul, cât și Concordia sunt relaxate în privința calificării în play-off.

Se înfruntă cele mai solide defensive din serie. Petrolul a primit doar 4 goluri, iar Concordia - 5 goluri.

Locul 3 la acest capitol, „U”Cluj, este la mare distanță de ele, ardelenii primind 11 goluri.

Apărarea este baza, în vreme ce atacul este văzut diferit. Dacă prahovenii au 33 de goluri marcate, ilfovenii sunt mai prudenți, punctând de numai 17 ori.

Ambele formații sunt conduse de doi foști atacanți consacrați la formații de top din București.

Nicolae Constantin, poreclit „Nae Cap-de-Fier”, a făcut furori la Petrolul, înainte să semneze cu Rapid, iar Claudiu Niculescu, care s-a lansat la Universitatea Craiova, s-a consacrat la Dinamo.

Experiența în antrenorat este de partea lui „Clau-gol”, dar rivalul său este tehnicianul momentului în eșalonul secund.

În pauza competițională, vineri, Petrolul Ploiești a fost testată de Chindia Târgoviște, într-un joc de verificare găzduit de arena „Ilie Oană”.

Iar băieții lui Nae Constantin au ieșit destul de șifonați. Chindia lui Emil Săndoi s-a impus cu 4-1, arătându-le ploieștenilor că distanța valorică între primele două ligi este semnificativă.

Concordia a trecut runda trecută, scor 2-1, de Astra Giurgiu. Punctele au fost aduse de „dubla” albanezului Azdren Llullaku.

Cota 1.75 la Superbet pentru PsF 1 (pauză sau final 1).

Petrolul vs Concordia Cotă
Pauză sau final 1 1.75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol