Se pun la bătaie ultimele locuri pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022. În Grupa D din preliminariile europene, înaintea ultimei etape, Franța este lider, cu 15 puncte, urmată de Finlanda, cu 11 puncte, de Ucraina, 9 puncte, de Bosnia-Herțegovina, 7 puncte, și de la Kazahstan, 3 puncte.

Pontul zileiFoto: Profimedia

În urmă cu 3 zile, selecționata "cocoșilor" s-a distrat cu kazahii, 8-0 (Mbappe a marcat jumătate dintre goluri), și le-a lăsat pe Finlanda și pe Ucraina să se bată pentru locul 2.

Finlanda a dat lovitura, câștigând cu 3-1 în Bosnia, deși a evoluat în 10 oameni din minutul 37, în partida de la Zenica.

Totuși, deși sunt pe locul 2, nordicii au șansa a doua de calificare. Au meci greu marți, de la ora 21:45, cu Franța, care este campioana în exercițiu a lumii și este o selecționată care se respectă.

Finlanda a bătut Franța chiar la ea acasă, într-un amical din 2020.

Totuși, în tur, când s-a jucat pe puncte, Franța s-a impus cu 2-0. Acum, partida se ține la Helsinki, iar gazdele primesc o brumă de șansă prin faptul că vor beneficia de aportul publicului.

Ucraina merge marți la Zenica. Cu o victorie contra Bosniei, Ucraina adună 12 puncte și, succes corborat cu un eventual eșec al Finlandei, ar reveni pe locul 2, acolo unde a fost până să remizeze neașteptat, acasă, cu Bosnia.

În meciul amical disputat când a avut etapă liberă, Ucraina a remizat cu Bulgaria, acum 5 zile.

Așadar, o serie nu foarte bună (două remize cu scorul 1-1) pentru naționala abandonată de selecționerul Andrei Șevcenko după Euro 2020 ("Șeva" a ajuns între timp în Serie A, la Genoa).

Totuși, bosniacii sunt supărați pe finlandezi că i-au scos din cursa pentru locul 2. Pentru gazdele de la Zenica, meciul nu mai are importanță, victoria nefiind suficientă pentru a urca în coasta Franței. În tur, scorul meciului Ucraina - Bosnia a fost 1-1.

În Grupa D, Kazahstan și-a terminat meciurile.

În play-off merg vicecampioanele grupelor și două formații venite din Liga Națiunilor. Se dispută semifinale și finale. Din 12 formații, doar 3 vor merge la turneul final din Qatar 2022.

Bosnia&Herț. vs Ucraina 1 X 2
Cote 5.20 4.20 1.63

* cote valabile la ora publicării acestui articol