Campionatul nord-american de baschet, NBA, s-a pus în mișcare și oferă spectacol încă de la primele partide. Los Angeles Lakers, marea perdantă a stagiunii trecute, o primește acasă, în „Staples Center”, pe redutabila Miami Heat, într-o revanșă a finalei din 2020. Se joacă joi dimineață în România, de la ora 5:00.

NBA, logoFoto: nba.com

LeBron James și Los Angeles Lakers caută să-și impună dominația în Conferința de Vest, dar eforturile nu le sunt răsplătite, deocamdată. Iar explicațiile sunt multiple.

Californienii nu au avut continuitate, iar în primele 10 meciuri ale sezonului, 5 au fost înfrângeri. Sunt cifre care pun în pericol inclusiv calificarea în play-off.

Miami Heat are cifre mai bune decât adversara: 7 victorii și trei înfrângeri, în primele 10 meciuri ale sezonului.

Heat a avut parte de accidentări și a fost afectată de protocoale COVID-19, elemente care, teoretic, ar fi trebuit să aibă un impact enorm asupra capacității lor de a construi o serie pozitivă de rezultate. Totuși, trupa din Florida a răpus toate previziunile.

Stephen Curry, Luka Doncic, Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant, Joel Embiid și Nikola Jokic sunt văzuți înaintea lui „King” James să devină MVP în sezonul regulat.

La 36 de ani, James începe să-și arate vârsta, fiind „măcinat” de accidentări. Un titlu cu LA ar fi încă un vis împlinit.

Russell Westbrook a fost adus să rezolve problemele ofensive la Lakers, dar se zbate de unul singur.

Apoi, poziția de pivot nu oferă satisfacții, Dwight Howard având cifre dezastruoase, iar la un meci s-a contrat fizic cu „locotenentul” lui James, Anthony Davis, conflict surprins de camerele de luat vederi.

Băieții din Florida au cota 2.5 la Unibet pentru o victorie pe terenul celor de la Los Angeles.