La Chiajna este programat marți, de la ora 20:30, un duel cu miză importantă contând pentru etapa a 13-a din Liga 2 la fotbal: Concordia vs Astra Giurgiu. Se poartă o luptă teribilă în al doilea eșalon al României.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Nu neapărat pentru calificarea în play-off, ci mai ales pentru acumularea unui număr îndestulător de puncte, în perspectiva partidelor care vor urma după sezonul regulat.

Primele 6 echipe s-au „rupt” de pluton, dar toate știu că le așteaptă înjumătățirea, astfel că au nevoie de cât mai multe puncte.

Între locul 6 și locul 7 s-a „căscat” o prăpastie de 4 puncte. Concordia este pe locul 4, oarecum la loc „călduț”.

Exceptând-o pe Petrolul Ploiești, scăpată în câștigătoare și părând fără rival în sezonul regulat, cu 36 de puncte, celelalte 5 echipe se întind pe distanța a 3 puncte, cu mențiunea că unele au 12, iar altele 13 meciuri disputate.

În Ilfov, antrenorul Claudiu Niculescu a pus pe picioare o formație betonată în apărare. Doar 4 goluri încasate, capitol la care doar Petrolul o egalează.

Fostul „lunetist” de la Dinamo a adus jucători cu nume. Unul este ex-dinamovistul Valentin Lazăr, jucător dorit de Dinamo și Voluntari, dar care a ales Chiajna.

Atacul arată bine, cu Valentin Balint lângă doi stranieri bine cotați, albanezul Azdren Llullaku și tunisianul Hamza Younes.

Astra Giurgiu a intrat în insolvență și va lupta în acest sezon pentru salvarea de la retrogradarea în Liga a III-a. Giurgiuvenii au câștigat Liga I în anul 2016, dar parcă a trecut un veac de atunci, nu 5 ani.

Astra Giurgiu are mari probleme financiare și a intrat în insolvență. Patronul Ioan Niculae nu mai este interesat de fotbal de multă vreme și s-a ocupat doar de necazurile penale cu care s-a confruntat. Așa că gruparea giurgiuveană este a nimănui.

Astra Giurgiu vine după un eșec la limită cu Petrolul, 1-2, dar în spatele acestui eșec are 4 jocuri la rând în care n-a pierdut: două remize și două victorii.

Are doar două puncte, la egalitate cu Dacia Unirea Brăila, asta pentru că a plecat cu deficit de puncte. Golaveraj 14-12.

Cu 4 victorii și 4 remize, Astra, pregătită de Florin Stângă, ar fi avut 16 puncte, dacă depuntarea de 14 puncte n-ar fi fost aplicată.

Sory Ibrahim Diarra (21 de ani), fotbalistul originar din Mali din echipa Petrolului, i-a reclamat arbitrului Sorin Vădana faptul că ar fi fost jignit de unul dintre adversari.

După o scurtă serie de consultări cu unul dintre arbitrii asistenți, „centralul” i-a acordat „roșu” direct lui Tiberiu Ioan Giuroiu, de la Astra. Jucătorul este astfel suspendat pentru meciul cu Chiajna.

Ultimul duel, disputat în 2018, în Liga 1, le-a revenit giurgiuvenilor, 3-1. De altfel, Astra a câștigat toate ultimele 5 partide directe, indiferent pe ce teren s-au derulat.

La Fortuna, ambele marchează are cota 2.18.